Peter Handzuš Basketbal

Všetko rozhodne až posledné kolo. Popradské basketbalistky zabojujú o piate miesto

Po minulotýždňovej výhre v Košiciach hrali v sobotu basketbalistky BAM Poprad posledný domáci zápas. Pred záverečným kolom, kedy ich čaká dôležitý zápas proti Slovanu, nastúpili Popradčanky proti Piešťanom.

Ilustračný obrázok k článku Všetko rozhodne až posledné kolo. Popradské basketbalistky zabojujú o piate miesto
Foto: Peter Handzuš

Prvý polčas odohrali Popradčanky proti favoritkám z Piešťan veľmi dobre. V druhej polovici zápasu už bolo vidieť, že domácim hráčkam dochádzajú sily a hra pod košom už nebola taká agresívna. Priestor v zápase dostali aj mladšie hráčky z lavičky. „Myslím si, že sme hrali dobre. To, čo sme trénovali posledný mesiac nám pomáha, aby družstvo vyzeralo vyzretejšie. Škoda, že to nevieme udržať dlhší čas,“ povedal po zápase domáci tréner Igor Skočovski.

O konečnom postavení v tabuľke rozhodne posledné kolo a zápas proti Slovanu Bratislava. Ak BAM pomýšľa na hrateľného súpera v playoff, musí v Bratislave vyhrať. Víťazstvo nad Slovanom by Poprad posunulo na piate miesto a súperom v playoff by mu bol Šamorín. Ten si ale určite do prvého kola playoff želajú aj dievčatá zo Slovana. „Sme dobre naladení na zápas, ktorý nás čaká o týždeň v Bratislave. Šamorín by bol pre nás lepší súper ako Ružomberok, ktorý je o niečom inom. Ale teraz je pred nami Slovan. Máme týždeň na to, aby sme sa poriadne pripravili. Aby sme vychytali chyby, ktoré sme robili proti Slovanu v posledných zápasoch. Ak si udržíme hlavy pod kontrolou, myslím, že z Bratislavy prinesieme domov víťazstvo,“ dodal Igor Skočovski.

BAM Poprad – Piešťanské Čajky 46:72 (14:17, 17:23, 7:12, 8:20)
Najviac bodov: Petríková 13, Theiner a Dubeňová po 8, Hadačová 5 – Dudášová 22, Engelman a Parker po 13, Páleníková 12

BAM Poprad – Piešťanské Čajky 46:72
53
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM