Peter Handzuš Rôzne

Výbor pre kandidatúru na ZOH 2022 bude sídliť v Poprade alebo v Liptove. Rozhodne hokej

Mesto Poprad sa dnes stalo miestom vzniku Výboru pre kandidatúru na ZOH 2022. Predsedom prípravného výboru sa stal predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík, jedným z podpredsedov je aj primátor Popradu Anton Danko.

Ilustračný obrázok k článku Výbor pre kandidatúru na ZOH 2022 bude sídliť v Poprade alebo v Liptove. Rozhodne hokej
Zdroj: Dnes24.sk

V Poprade sa dnes konštituoval prípravný výbor slovenskej účasti olympijskej kandidatúry Krakova na usporiadanie ZOH 2022.

„Prípravný výbor je ten, ktorý má všetko pripraviť. Pripraviť má predovšetkým odpovede na základné otázky, čo je treba urobiť, čo postaviť, koľko to bude stáť, poškodí alebo nepoškodí to životné prostredie, koľko ľudí budeme potrebovať, koľko ubytovania, aké cesty a tak ďalej. Základnú predstavu musíme odovzdať Poliakom, pretože Krakov pripraví komplexnú prihlášku a kandidátsku knihu,“ uviedol predseda Slovenského olympijského výboru František Chmelár.

O sídle výboru rozhodne hokej

Slovenský prípravný výbor, ktorý bude súčasťou toho poľského, má zatiaľ 14 členov. „Predsedom prípravného výboru je predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík, pretože rátame s tým, že ten hokej na Slovensku bude. Ak nebude, tak pravdepodobne sa to zmení . Ďalej budeme ešte určite potrebovať experta na dopravu. Perspektívne sa budeme zaoberať aj vytvorením sekretariátu výboru,“ doplnil Chmelár.

Prípravný výbor má troch podpredsedov, primátora Popradu Antona Danka, predsedu Žilinského samosprávneho kraja Juraja Blanára a predsedu Slovenského olympijského výboru Františka Chmelára.

Najbližšie sa prípravný výbor stretne v Poprade 31.mája na svojom druhom rokovaní. Vtedy by už malo byť jasné, či hokejový turnaj v rámci ZOH 2022 bude môcť Slovensko zorganizovať alebo nie. Rozhodne sa o tom na zasadnutí exekutívy MOV 27.mája 2013 v Petrohrade.

„V prípade, že bude hokej, tak sídlo prípravného výboru bude v Poprade, keď hokej nebude, bude sídlo v Liptovskom Mikuláši alebo v Demänovskej doline,“ uzavrel predseda prípravného výboru a šéf PSK Peter Chudík.

Foto: Marián Galajda

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM