Hokej

Záborský rozhodol o triumfe Popradu, no nešetril kritikou: TIETO chyby nesmieme opakovať

Kamzíkom sa na domácom ľade darí, keď z uplynulých šiestich stretnutí neuspeli len v jednom.

Ilustračný obrázok k článku Záborský rozhodol o triumfe Popradu, no nešetril kritikou: TIETO chyby nesmieme opakovať
Zdroj: TASR/František Iván

Hokejisti HK Poprad potvrdili, že vo vzájomných zápasoch proti MHk 32 Liptovský Mikuláš v tejto sezóne vždy triumfuje domáci tím.

„Kamzíci“ uspeli v 50. kole Tipos extraligy 5:3, keď Tomáš Záborský rozhodol gólom v 57. minúte duelu z trestného strieľania. Popradčania zvíťazili v štyroch z uplynulých piatich stretnutí a v tabuľke sa udržali na 7. mieste.

Nesmie sa to opakovať

„Myslím si, že mužstvo bolo dobre pripravené na zápas, dostali sme sa do vedenia a využili aj presilové hry. Opäť sa opakoval rovnaký problém, ktorý nás trápi počas celej tejto sezóny. Zbytočnými ofenzívnymi faulami sme dostali súpera na koňa a ten ich potrestal. Boli sme nakoniec šťastnejší a získali tri body, no nemôžeme tieto chyby opakovať,“ povedal domáci útočník Záborský.

Krídelník druhej formácie „kamzíkov“ zaznamenal 13. gól v sezóne a je najlepší strelec tímu: „Dlho sa poznám s Michalom Valentom, keďže v lete spolu trénujeme a vie, čo robím. Pred zápasom som mal premyslené, že ak sa dostanem do šance proti nemu, zamierim to na vyrážačku hore. Rozoberali sme to pred duelom aj s videotrénerom, ktorý nám povedal, že na to miesto dostáva veľa gólov. Našťastie mi to vyšlo a som za to rád.“ Záborský sa vyjadril aj k situácii pred koncom tretej tretiny:

„Tréner nám hovorí, aby sme my krídelníci vyťahovali obranu. Ben Betker mi dobre prihral a išiel som v plnej rýchlosti na bránu. Ich hráč ma držal a nemohol som zakončiť. Neviem prečo sa to striedačke hostí nepáčilo, ale podľa mňa to bolo jasné trestné strieľanie.“

Problémová disciplína

„Kamzíkom“ sa na domácom ľade darí, keď z uplynulých šiestich stretnutí neuspeli len v jednom.

„To by sme neboli my, aby sme si aj napriek vedeniu 3:1 zápas neskomplikovali. Nebol to prvý duel, keď sme našimi útočnými vylúčeniami dostali súpera na koňa. Polemizovať o trestnom strieľaní nie je správne, pretože o ňom rozhodol niekto iný. Stretnutie sme v koncovke zvládli, ale nemôžeme si to dovoliť zopakovať v budúcnosti. Disciplína z našej strany bola za stavu 3:1 opäť problémová,“ uviedol domáci kouč Peter Mikula.

HK Poprad – MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)

  • Góly: 11. Paločko (Kukuča), 30. Drgoň (Svitana), 31. Mlynarovič (Skokan, Svitana), 57. Záborský (z tr. strieľania), 60. Svitana – 23. Karsums (Saari), 42. Handlovský (Novajovský, Kriška), 46. Kuru (Karsums, Ventelä).
  • vylúčení: 6:6 na 2 min,
  • presilovky: 2:2,
  • oslabenia: 0:0,
  • 1 744 divákov.
  • Poprad: Peters – Betker, Drgoň, Meliško, Vainio, Bokroš, Brincko, Jasečko – Livingston, Skokan, Svitana – Záborský, Bubela, Razgals – Paločko, Mlynarovič, Kukuča – Petráš, Paukovček, Kundrik – Valigura
  • Liptovský Mikuláš: Valent – Mezovský, Ventelä, Pavúk, Djakov, Novajovský, Hudec, Kapičák – Kriška, Walega, Handlovský – Karsums, Saari, Kuru – Michalík, Vähätalo, Uhrík – Vankúš, Šmida, Štrauch – Braun

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM