Hokej

Zavŕšenie II. hokejovej ligy: V zápase hviezd v Kežmarku sa predstavili aj domáci, FOTO

Hoci sa z tesného víťazstva napokon tešil tím Západu, výsledok exhibície nebol podstatný. A v drese Východu sa predstavili aj štyria hráči domáceho MHK Kežmarok.

Ilustračný obrázok k článku Zavŕšenie II. hokejovej ligy: V zápase hviezd v Kežmarku sa predstavili aj domáci, FOTO
28
Galéria
Zdroj: MHK Kežmarok

„Predstavitelia MHK Kežmarok prejavili záujem o usporiadanie zápasu hviezd a na rade II. hokejovej ligy sme sa dohodli, že Kežmarok bude dobrá voľba vzhľadom na to, že štadión je po rekonštrukcii a hokej sa tu opäť rozbieha. Musím však povedať, že organizačne sme boli veľmi spokojní. Nielen ja, ale aj moji kolegovia,“ zhodnotil exhibíciu člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja Ladislav Gross.

„Nebýva zvykom, že po takej dlhej odmlke hokeja v meste dostane klub právo usporiadať zápas hviezd. Vďaka dobrej komunikácii sa nám to však nakoniec podarilo. Myslím, že dnešné podujatie sa dá považovať za vydarené. Sme radi, že v tíme Východu sa predstavili aj štyria Kežmarčania – Emil Kramár, Jozef Ištocy, Libor Teplický a Štefan Bukovina,“ doplnil prezident MHK Kežmarok Peter Hoffman.

Zápas hviezd si nenechal ujsť ani primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák, ktorý vhodil úvodné buly duelu. „Som rád, že sa nám podarilo úspešne zavŕšiť sezónu. Je to aj prejavenie dôvery, že práve Kežmarok. Bolo to aj povzbudenie do našej ďalšej práce, nech nezaspíme na vavrínoch. Zatiaľ nás to stálo veľmi veľa úsilia. Pevne verím, že Kežmarok nebude hostiť len takéto exhibičné podujatia, ale po úplnom dobudovaní zimného štadióna ho budeme pripravení ponúknuť aj na medzinárodné zápasy. Dnes to bol pre nás prvý veľký krok a veľmi sa mu teším,“ povedal Ferenčák.

Útočník Kežmarku Libor Teplický sa tiež zapísal do štatistík zápasu, keď bol najrýchlejší v slalome s pukom. „Dnešnú akciu hodnotím veľmi pozitívne. V Kežmarku bol po dlhých rokoch dostavaný zimný štadión, opäť sa tu reštartoval hokej. Bola to šou pre divákov a sme veľmi radi, že sa zápas hviezd odohral práve u nás. V budúcej sezóne som pripravený opäť nastúpiť za Kežmarok,“ prezradil Teplický.

Reštart hokeja v Kežmarku sa vydaril. Zimný štadión prešiel prvou etapou dostavby a kežmarský seniorský tím nastúpil na súťažný zápas po viac než 8 rokoch. „Kežmarok mi v hokeji vždy chýbal. Bolo mi veľmi ľúto, keď sa pred niekoľkými rokmi hokej v Kežmarku zastavil. Moje srdce plesá, keď vidím, koľko námahy a úsilia to stálo, aby tu hokej znovu ožil. Pevne verím, že budúci rok bude Kežmarok na vyšších priečkach a verím, že sa Kežmarok posunie aj do vyššej ligy. Má tradíciu a zaslúži si to,“ skonštatoval Gross.

Podľa slov primátora mesta Kežmarok je celková dostavba Areny Kežmarok na dobrej ceste. „Výziev bolo veľmi veľa, ale pomohlo nám množstvo ľudí. Začiatok sezóny bol improvizovaný, hráči sa prezliekali najprv v unimobunkách, neskôr sme dostavali šatne. Dobrou správou je, že mesto Kežmarok bude môcť získať ďalšie zdroje na kompletnú dostavbu zimného štadióna. Následne bude na funkcionároch a hráčoch, ako to využijú v prospech detí a fanúšikov hokeja. Spustili sme projekt korčuľovania žiakov materských a základných škôl a môžem povedať, že ak to bude tak pokračovať, za niekoľko rokov budeme v meste mať veľmi veľa korčuliarov a verím, že aj hráčov ľadového hokeja,“ uzavrel Ferenčák.

Zápas hviezd II. hokejovej ligy:

Východ – Západ 7:8 (2:3, 4:4, 1:1)

Góly: 7. Kramár, 15. Dzúr, 15. Teplický, 19. Ferenc, 20. Šagát, 30. Hreha, 39. Ištocy – 8. Laubert, 8. Hajduk, 14. Záviš, 16. Znak, 18. Novák, 21. Laubert, 24. Znak, 37. Hajduk

Východ: Dzúr, Just – Matúška, Danko, Hreha, Koštyšák, Triščík, Kramár, Bukovina – Šagát, Dmitriev, Segľa, Leskovjanský, Leščišin, Laškody, Gross, Ferenc, Teplický, Bacúr, Matejka, Ištocy.

Západ: Beliansky, Pračko – Záviš, Kohút, Bátora, Cvejn, Vintr, Augustín – Novák, Dolinajec, Zúbek, Káčer, Mendel, Peniaška, Znak, Šmálik, Laubert, Hajduk, Hanušiak, Záň.

Rozhodovali: Smerek, Paulíny, Borza.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM