Peter Handzuš Krimi Správy

Zmrznutý poľský turista (†31) pod Rysmi. Nevládne telo našiel náhodný svedok

V piatok 26.10.2018 okolo obeda oznámil náhodný turista záchranárom Horskej záchrannej služby, že v sedle Váha našiel turistu, ktorý nemal prítomné životné funkcie.

Ilustračný obrázok k článku Zmrznutý poľský turista (†31) pod Rysmi. Nevládne telo našiel náhodný svedok
4
Galéria

Na miesto smerovala dvojica záchranárov HZS po zemi a zároveň bola o súčinnosť požiadaná Letka MV SR. Vrtuľník po prílete zobral z heliportu v Starom Smokovci dvoch záchranárov na palubu a leteli pod Rysy, kde sa nachádzalo zmrznuté telo 31 – ročného Poliaka.

Poveternostné podmienky pre silný nárazový vietor, ktorý vo vyšších polohách prevládal, nedovolili letecký transport telesných pozostatkov. „Dvojica záchranárov po nabalení tela zostala na Chate pod Rysmi a v ranných hodinách dňa 27.10.2018 začali s jeho transportom. Z doliny im išli oproti ďalší jedenásti záchranári HZS na pomoc,“ informujú záchranári na ich webovej stránke. Telo nebohého transportovali do Starého Smokovca, kde ho odovzdali príslušníkom Polície.

Vo vysokohorskom prostredí prevládajú zimné podmienky a miestami je viac ako 30 cm snehu, čomu je pri plánovaní túr potrebné prispôsobiť oblečenie a vybavenie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM