Monika Vengrínová Šport

Známych hokejistov môžete stretnúť na ceste: Na bicykloch cez Vysoké Tatry!

Vysoké Tatry sa po štvrtýkrát zapoja do česko-slovenského podujatia Na bicykli deťom, venovaného na pomoc onkologicky chorým deťom. Prvá etapa odštartuje v pondelok ráno o 8.00 hodine z areálu Základnej školy v Tatranskej Lomnici. Pridať sa môže každý.

Ilustračný obrázok k článku Známych hokejistov môžete stretnúť na ceste: Na bicykloch cez Vysoké Tatry!
Zdroj: TASR

V pelotóne nebudú chýbať známe osobnosti, ako napríklad herec Ivan Tuli Vojtek, televízny športový moderátor Peter Čambor či známi slovenskí hokejisti a na Ceste slobody vedúcej naprieč mestom Vysoké Tatry ich bude sprevádzať na dvojkolesovom tátošovi aj primátor mesta Ján Mokoš, ktorý taktiež prispel sumou dvesto eur z výťažku plesu primátora na zbierku pre choré deti.

„Sám som otec a dedo a viem ako ťažko znášam, keď moje deti a teraz už aj vnúčatá trápia bežné detské choroby. Ak sa však v rodine objaví takáto zákerná diagnóza, ktorá si nevyberá medzi mladými či starými, je to tragédia pre všetkých. Netreba sa však poddávať osudu, ale bojovať. Vždy je to ľahšie, keď sa zomknú sily a nepriazni osudu čelia rodiny spoločne. Preto som rád, že aj ja môžem takto skromne prispieť,“ vyjadril sa primátor mesta Vysoké Tatry.

Podujatie odštartovalo 6.júna v Novej Sedlici. K cyklistickému pelotónu sa môžete opäť pridať ktokoľvek, kto chce takto prejaviť spolupatričnosť. Na trase Nová Sedlica – Zlín – Bratislava je deväť etáp počas ktorých pelotón absolvuje 1157 kilometrov a navštívi 263 miest a obcí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM