Martin Sýkora Basketbal

Bystrica hrýzla iba v úvode: Poprad si ustrážil pohodlné víťazstvo

Popradské basketbalistky potvrdili na domácej palubovke víťazstvo z Banskej Bystrice, ktorá pricestovala pod Tatry s tvrdosťou a odhodlaním. Výhra však ostala v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica hrýzla iba v úvode: Poprad si ustrážil pohodlné víťazstvo
57
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Po dvoch týždňov zápasového pauzovania pokračoval BAM Poprad v bojoch v najvyššej ženskej basketbalovej súťaži. Pod Tatry pricestovali dievčence z Banskej Bystrice, ktoré v úvode prekvapili pevnou obranou a tvrdosťou. „Nám dvojtýždňová pauza neprospela. Trvalo nám to, kým sme sa rozbehli. Mali sme problém vyrovnať sa s tvrdšou hrou súpera. Treba uznať, že nás tým na začiatku prekvapili. Vyhrávali skoro všetky osobné súboje, či už na doskoku alebo lopty na zemi, ktoré v zápasoch často rozhodujú,“ hodnotila prvú štvrtinu trénerka Popradu Tatiana Gallová, podľa ktorej jej zverenkyne začali pomaly a mäkko. Po desiatich minútach svietil na tabuli stav 11:11 a bolo jasné, že bodové hody to určite nebudú. Po krátkej prestávke však hostiteľky zabrali, zaradili vyšší rýchlostný stupeň a v polčasovej pauze mali 7-bodový náskok. Po obrátke už bolo badať, že Poprad si ide pre plný bodový zisk. Rozstrieľala sa Viktória Havranová, autorka 16-tich zápasových bodov. „Do zápasu sme išli po víťazstvo. Na začiatku sme ich asi trošku podcenili, lebo tam sme im dali o 20. Úvod bol ťažký, v obrane sme sa trápili a v útoku sme sa ťažko presadzovali. Po polčase sme konečne začali brániť, pritvrdili sme aj za cenu faulov, ale rozbehli sme to. Keď sme trošku zrýchlili, tak sme spôsobovali súperovi problémy.,“ konštatovala Havranová, ktorej dôležitými bodmi sekundovala i Rusiňáková s Filičkovou. BAM si nenechal už vziať víťazstvo, ktoré zavŕšil po výsledku 55:40.

„V podstate celý zápas sme hrali to, na čom chceme pracovať proti hociktorému tímu. Snažili sme sa hrať našu hru,“ dodala najlepšia strelkyňa zápasu.

Na popradské dievčatá už o týždeň čakajú Piešťanské čajky, ktoré budú pod Tatrami v úlohe favorita. „Je vždy ľahšie hrať proti súperovi, s ktorým nemáme čo stratiť. Budeme tie, ktoré môžu niečo ukázať, čo je pre tím, ako sme my, vždy ľahšie,“ doplnila trénerka Gallová.

BAM Poprad – BK ŠKP 08 Banská Bystrica 55:40 (27:20)
Najviac bodov: Havranová 16, Filičková 9, Rusiňáková 8 – Ozdincová 11, van Dalenová 9, Matejčíková 6

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM