Monika Gécziová Kultúra

Čo nás čaká cez víkend? Prinášame prehľad akcií konajúcich sa v našom regióne

Víkend klope na dvere a to je čas vybrať si program. Ešte neviete, čo budete počas voľných dní robiť? Nechajte sa inšpirovať...

Ilustračný obrázok k článku Čo nás čaká cez víkend? Prinášame prehľad akcií konajúcich sa v našom regióne
Foto: Peter Handzuš

Ivan Urbanovič – Nanga Parbat 8125m

21. júna o 17:00 – Vila Flóra, Starý Smokovec
Vernisáž výstavy fotografií z expedícií z Nangy Parbat v Pakistane z rokov 1969 a 1971. Výstava potrvá do 8. septembra 2019.

Marek Zimka – Príroda v obrazoch

21. júna o 17:00 – pasáž Alfa, Nám. sv. Egídia, Poprad
Vernisáž výstavy Príroda v obrazoch, počas ktorej bude prebiehať zlosovanie o originálne autorské dielo. Výstava potrvá do 21. júla.

Zábavný kvíz o umení

21. júna o 19:00 – Artklub Tatranskej galérie, Poprad
Súťaží sa v oblastiach: literatúra, hudba a film a vyhrať môžete zaujímavé knižné a vecné ceny. Rezervácia stola vopred je nutná.

Dni mesta Svit

21. – 22. júna od 11:00 – areál pri Mestskom úrade a Iskra aréne, Svit
V dvojdňovom programe sa okrem iného môžete tešiť na Hex, Vidiek, Smolu a Hrušky, šou Gizky Oňovej, Gordons, Batidu, Podtatranských Alexandrovcov, Jánošíka či tombolu. Chýbať nebudú ani stánky miestnych komunít, stan s animačným programom pre deti, eko stánok, „Baťov“ stánok, predajné stánky i stánky s občerstvením, detské nafukovacie atrakcie, kolotoče či modelárska a fotografická výstava.

Sviatok kultúry a vzájomnosti

21. – 22. júna od 11:30 – nádvorie Kežmarského hradu
V rámci programu je počas dvoch dní pripravené odhalenie pamätnej tabule botanikovi Fridrichovi Hazslinskému i kežmarským karpatským Nemcom zavraždeným pri Přerove v 1945, celoslovenské kolo v prednese poézie a prózy v nemeckom jazyku, otvorenie výstavy Ruskinovce – stratené mestečko, ekumenická bohoslužba, sprievod mestom a hlavný program, v ktorom vystúpia domáce skupiny a hostia a budú odprezentované ručné práce.

Predaj 0 eurovej bankovky

22. júna od 9:00 – Mestská informačná kancelária, Poprad
Začiatok predaja 0 € suvenírovej bankovky s motívom Poprad- erby mesta.

Stražské hry s nultým ročníkom folklórnych slávností

22. júna o 10:00 – futbalové ihrisko Stráže pod Tatrami
Stretnutie popradských mestských klubov, ktoré si vzájomne zmerajú sily a spoločne sa zabavia počas pestrých kultúrnych vstupov s FS Vikartovce, FS Batizovce, DFS Venček, DFS Jánošíček…. Začína sa rozprávkou Rumcajs v podaní divadla Clipperton z Banskej Bystrice už od 10.00 hod.

História dopravy vo Vysokých Tatrách

22. júna o 15:45 – železničná stanica, Starý Smokovec
Inaugurácia najnovšej knihy od tatranského autora Ivana Bohuša.

Detské MTB preteky

23. júna od 8:30 – Areál Hájovňa, Pumptrack, Kežmarok
Súťažiť sa bude vo viacerých vekových kategóriách a chýbať nebude ani Pumptrack škola a ako správne jazdiť pod dohľadom Jakuba Goreckého.

Lomnická desiatka

23. júna o 10:00 – pod lanovkou, Tatranská Lomnica
Športové podujatie, v ktorom máte možnosť ukázať, čo vo vás je. Súťažiť sa bude v behu mužov a žien a v Nordic walking mužov a tiež žien.

Terakotová nedeľa

23. júna o 14:00 – Tatranská galéria, Poprad
Tvorivé nedeľné dielne inšpirované aktuálnou výstavou Terakotová armáda pre celú rodinu. Oglazujete si i diela, ktoré ste vytvorili na predošlých ne­deľných dielňach. Spojené s prehliadkou galérie. Poplatok: 2,00 e­urá/os. zahŕňa vstup do galérie a materiál na tvorivé dielne. Potrebné je vopred sa prihlásiť.

Na švatoho Jána

23. júna o 14:00 – futbalové ihrisko, Jakubany
Tešiť sa môžete na prehliadky krojov, spevu a tanca, Jánsku vatru, detskú zónu plnú veselých atrakcií a tiež kultúrny program, v ktorom sa predstaví Štefan Štec, Marianna Železná, FS Kečera, FS Poľana, FS Rozmarija a Šambriňci.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM