Peter Handzuš Správy

Dobrá správa pre niektorých klientov cestovnej kancelárie Darne: O svoje dovolenky neprídete

Popradská spoločnosť Darne, ktorá ohlásila úpadok, sa orientovala na predaj zájazdov do Bulharska a Egypta. Okrem turistov v zahraničí sa úpadok týka aj klientov, ktorí už majú zájazdy cez túto cestovnú kanceláriu zaplatené.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre niektorých klientov cestovnej kancelárie Darne: O svoje dovolenky neprídete
Zdroj: Dnes24.sk

Cestovná kancelária mala uzatvorené poistenie pre prípad insolventnosti s poisťovňou Allianz – Slovenská poisťovňa. „Klienti cestovnej agentúry Invia, ktorí mali zakúpené zájazdy od cestovnej kancelárie Darne, neprídu pre krach o svoje pobyty, ale budú môcť odísť na dovolenky v plánovanom termíne. Ich pobyty totiž chráni služba Faktor 100. Vďaka tejto poistke dostanú od cestovnej agentúry Invia poukaz na nákup novej dovolenky v cenovej hodnote pôvodného zájazdu. Okamžite si tak budú môcť vybrať nový pobyt a odcestovať na dovolenku,“ objasnil marketingový manažér spoločnosti Invia Ivan Šidla.

Ostatní klienti spoločnosti Darne budú musieť absolvovať oficiálny postup spojený s vymáhaním finančnej náhrady za pobyt zo strany poisťovne. „Invia navyše svojim klientom ušetrí náročnú agendu, ktorá je bežne spojená s úpadkom cestovnej kancelárie. Vymáhanie financií zo zákonného poistenia cestovnej kancelárie preberá partner cestovnej agentúry, spoločnosť AXA Assistance,“ dodáva Šidla.

Poistenie Faktor 100 podľa neho pripravila Invia, aby ochránila svojich klientov pred negatívnymi dôsledkami úpadku cestovnej kancelárie. Reagovala tak na každoročne sa opakujúcu situáciu, keď turisti prídu o svoje dovolenky.

Tu sa dočítate viac o úpadku CK DARNE

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM