Jakub Forgács Správy

Úpadok oznámila na webe: Skrachovala popradská cestovka!

Cestovná kancelária Darne so sídlom v Poprade oznámila na svojej internetovej stránke, že sa dostala do úpadku.

Ilustračný obrázok k článku Úpadok oznámila na webe: Skrachovala popradská cestovka!
Zdroj: Dnes24.sk

„Oznamujeme Vám, že Darne cestovná kancelária, s.r.o., sa v zmysle § 9 ods. 1 zákona č. 281/2001 Z.z. o zájazdoch, podmienkach podnikania cestovných kancelárií a cestovných agentúr a o zmene a doplnení Občianskeho zákonníka v znení neskorších predpisov dostala do úpadku a ďalej nie je schopná vykonávať svoju činnosť,“ uvádza sa v okne, ktoré sa otvorí po zadaní internetovej stránky www.darne.sk.

Zároveň Darne informuje, že má uzatvorené Poistenie zájazdu pre prípad úpadku cestovnej kancelárie s poisťovňou Allianz – Slovenská poisťovňa, a.s., a táto poistná zmluva je platná od 1.1.2014 do 31.12.2014.

O úpadku kancelárie informoval aj internetový portál Topky.sk s tým, že Darne má v súčasnosti v zahraničí 55 klientov, ktorí dovolenkujú v Bulharsku. „Cestovka bola proti úpadku na tento rok poistená v Allianzi. Jej hovorca Artur Šturmankin z odboru firemnej komunikácie nám potvrdil, že im zástupcovia Darne oznámili túto správu v pondelok v neskorých hodinách,“ informuje portál.

„Táto cestovná kancelária mala s Allianz – Slovenskou poisťovňou uzatvorenú zmluvu proti úpadku na sumu 82 000 eur,“ informoval hovorca Allianz.

Niektorí klienti nemusia o svoje dovolenky prísť!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM