Martin Sýkora Správy

Je po zime: SMK začala s čistením mestských ciest a chodníkov

Zdá sa, že je už po zime. Žezla sa postupne aj pod Tatrami pomaly ujíma jar. Mestskí cestári preto už v týchto dňoch dávajú na zimu zabudnúť aj zberom posypového materiálu.

Ilustračný obrázok k článku Je po zime: SMK začala s čistením mestských ciest a chodníkov
Zdroj: Mesto Poprad

Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade začala v 12. týždni s postupným čistením ciest a chodníkov od zimného posypu. Ako prvé prišli na rad pešie zóny v centre a v širšom centre Popradu – Nám. Sv. Egídia a Mnoheľova ul. Od centra mesta pokračovalo čistenie ciest a chodníkov smerom k sídliskám – pozametané od zimného posypu sú už Ul.1.mája, Hviezdoslavova, Alžbetina, Joliota Curie, časť Francisciho, Banícka, Okružná. So zametacou nadstavbou sa začali zametať postupne už aj chodníky na sídlisku JUH a pokračovať sa bude do ostatných častí mesta.

„Vyzbieraný posyp je plný zeminy, lístia, konárov a preto je už viac nepoužiteľný a končí na skládke odpadu,“ uviedol na adresu desiatok ton vyzbieraného materiálu a jeho možnosti ďalšieho využitia riaditeľ SMK Peter Fabian.

Okrem zberu posypového materiálu nezabúdajú mestskí cestári ani na bežnú údržbu. „Už od januára sme sa v priaznivých poveternostných podmienkach venovali aj opravám výtlkov studenou obaľovanou zmesou a liatym asfaltom. Po spustení obaľovačiek začneme s jarnými opravami ciest. Tohtoročné veľkoplošné opravy sú zatiaľ v štádiu riešenia,“ doplnil Fabian.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM