Martin Sýkora Iné športy

Karatisti bojovali v Poľsku i doma o miestenky na republikové majstrovstvá

Popradskí karatisti sa predviedli nielen na domácej scéne, ale aj na zahraničných žinenkách, na ktorých robili svojmu mestu i klubu dobré meno.

Ilustračný obrázok k článku Karatisti bojovali v Poľsku i doma o miestenky na republikové majstrovstvá
Zdroj: Shihan Poprad

Poprad v Poľsku bronzový

V Poľskom meste Prudnik sa uskutočnila medzinárodná súťaž karate s názvom Puchar Gór Opawskich. V konkurencii vyše 300 pretekárov z Poľska, Maďarska, Ukrajiny, Českej republiky a Slovenska si Central karate klub Poprad (CKK) vybojoval 3 bronzové medaily. „V súťažnej disciplíne kata Centralistom chýbalo trošku športového šťastia, nakoľko v súbojoch o tretie miesto so svojimi súpermi prehrali iba o bod. A to Alexandra Janíková, Marek Tropp, Lea Kucová a Matej Šuna,“ informovala Ivana Kucová z CKK.

Viac sa centralistom darilo v športovom zápase kumite, kde si Alexandra Janíkova vybojovala v kategórii kumite dievčat 12 – 13 rokov do 40 kg 3. miesto. Marek Tropp si vybojoval taktiež 3. miesto v kategórii 7-ročných open. A poslednú bronzovú priečku obsadil Adam Sedmák v kategórii kumite chlapci nad 40 kg.

Central karate klub Poprad Prudnik 11/2017
7
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

V Šuranoch o miestenky na Majstrovstvá Slovenska

O posledné postupové miesta na decembrové Majstrovstvá republiky vycestoval Karate klub Shihan Poprad zabojovať do Šurian, kde sa konalo 2. kolo Slovenského pohára v karate pre kategórie kadetov a juniorov.

V dopoludňajšom programe sa na tatami predstavili pretekári v súbornom cvičení kata. Prvú medailu pre popradské farby vybojovala Simona Bednarčíková, ktorá v kategórií kata mladších kadetiek vybojovala bronz. Hugovi Hybenovi sa medzi mladšími kadetmi nedarilo a obsadil siedme miesto. „Druhú bronzovú medailu vybojoval v kategórií kata juniorov starší brat súrodencov Bednarčíkovcov Samuel. Vanesa Jankurová medzi kadetkami vybojovala striebro. V kategórií športového zápasu kumite mladších kadetov do 40 kg sa Matúšovi Dudovi nedarilo a skončil v eliminačných bojoch,“ hodnotil Ján Glatz z popradského Shihanu.

Z eliminácií medzi mladšími kadetmi do 45 kg nepostúpili ani Martin Stříž a Filip Chudík. „V kategórií mladších kadetov do 50 kg Adam Chudík nenašiel premožiteľa a kategóriu suverénne vyhral,“ doplnil Glatz. Po víťazstve z prvého kola v Košiciach, obsadil Adam v Slovenskom pohári konečné prvé miesto. Marko Jalowiczor medzi kadetmi do 57 kg z eliminačných bojov nepostúpil. Kristína Tapferová vybojovala medzi kadetkami do 54 kg bronz. Posledný z Popradčanov sa predstavil Tomáš Gajan, ktorému sa medzi juniormi do 68 kg nepodarilo postúpiť z eliminačných bo­jov.

Shihan Poprad Šurany 11/2017
4
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM