Martin Sýkora Rôzne

Kežmarská nemocnica obhájila certifikáty kvality: Úroveň chce zlepšovať

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n.o. začiatkom októbra úspešne obhájila certifikát kvality pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti

Ilustračný obrázok k článku Kežmarská nemocnica obhájila certifikáty kvality: Úroveň chce zlepšovať
Zdroj: TASR

Kežmarčania obhájili certifikát kvality

Nemocnica je držiteľom certifikátu od roku 2007 a každoročne ho obhajuje bez jedinej nezhody s požiadavkami tejto medzinárodnej normy. Obhajobe predchádzal audit.

„Snahou manažmentu je budovať nemocnicu rodinného typu, ktorá sa teší dôvere pacientov a zamestnancov a v príjemnom a bezpečnom prostredí poskytovať kvalitnú zdravotnú a ošetrovateľskú starostlivosť s cieľom dosiahnuť maximálnu spokojnosť pacientov pri efektívnom využívaní disponibilných zdrojov," povedala Janka Bartková, manažérka kvality a námestníčka pre ošetrovateľstvo Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku.

Tohtoročný audit bol zameraný prioritne na bezpečnosť pacientov počas pobytu v nemocnici a na bezpečnosť prístrojovej techniky, ktorá sa používa pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti.

PREČÍTAJTE SI AJ: Kežmarská nemocnica ponúka štipendium a isté pracovné miesto

Zdroj: TASR

Spokojnosť pacienta a ochrana pracovníkov

„Jedným z cieľov kvality, ktorý bol zo strany audítorov hodnotený vysoko pozitívne, je aj vízia manažmentu nemocnice týkajúca sa projektu prístavby nového pavilónu pre matku a dieťa. Vysoko hodnotená bola situácia v oblasti ekonomickej stability nemocnice, ktorá súvisí s úspešne ukončenou reštrukturalizáciou nemocnice. Vo finančnom vyjadrení nemocnica tým zachránila pre tento región a mesto Kežmarok približne 5 miliónov eur,“ dodala Bartková.

Systém kvality sa predovšetkým buduje v záujme bezpečnosti a spokojnosti pacienta a právnej ochrany zdravotníckych pracovníkov a musí preukázať spôsobilosť plniť požiadavky pacientov a zainteresovaných strán. Jedným z cieľov nemocnice je poskytovanie kvalitnej zdravotnej a ošetrovateľskej starostlivosti v príjemnom a bezpečnom prostredí a pri dosiahnutí maximálnej spokojnosti pacientov, rodinných príslušníkov a iných zainteresovaných strán. Kežmarská nemocnica sa stále môže pýšiť celosvetovo uznávaným štandardom ISO 9001:2008.

PREČÍTAJTE SI AJ: Kežmarská nemocnica investovala: Chce lepšiu starostlivosť o pacientov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM