Martin Sýkora Rôzne

Klub fotopublicistov rozhodol: Najkrajšiu monografiu majú Vysoké Tatry

Prestížna každoročná súťaž o najkrajšie publikácie vo viacerých kategóriách pozná víťazov za uplynulý rok. Slovenský syndikát novinárov rozhodol o tatranskom prvenstve.

Ilustračný obrázok k článku Klub fotopublicistov rozhodol: Najkrajšiu monografiu majú Vysoké Tatry
Zdroj: poprad.dnes24.sk

Ťažká práca s vynikajúcim výsledkom

V Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici si Mesto Vysoké Tatry uplynulý týždeň prevzalo ocenenie za Najkrajšiu monografiu 2017. Publikácia Vysoké Tatry včera a dnes uzrela svetlo sveta na konci uplynulého roka. „Nápad vytvoriť takúto knihu sme dostali už pred dvanástimi rokmi. Vtedy však neboli na to peniaze. Myšlienka pretrvala, situácia sa zmenila a našli sme veľmi dobrých autorov. Výsledkom ich snahy je kniha, aká tu ešte nebola,“ povedal primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš. Monografia o Vysokých Tatrách mapuje ich život na fotografiách a príbehoch, ktoré skladalo 18 autorov.

„Z môjho pohľadu bola monografia obsahovo veľmi bohatá. Keďže má blízky vzťah k fotografovaniu, zaujali má práve fotografie a vysoko hodnotím prebal publikácie,“ uviedol člen poroty Vladimír Bárta st., autor siedmich kníh o Tatrách.

Zdroj: poprad.dnes24.sk

Publikácia pôjde aj do zahraničia

Zostavovateľky monografie Zuzana Kollárová a Ingrid Janigová pripravovali knihu tri roky. Čitateľov určite zaujme 560 strán. Publikácia Vysoké Tatry včera a dnes vyšla v náklade dvetisíc kusov. Náklady na jej vydanie presiahli 40 tisíc eur. Víťazná kniha bude putovať po jedenástich miestach na Slovensku. Navyše bude k dispozícii aj na veľtrhu Svět knih v Prahe a dokonca bude reprezentovať Vysoké Tatry aj na najväčšom svetovom knižnom veľtrhu v nemeckom Frankfurte. „Verím, že kniha zaujme aj v zahraničí a aj vďaka nej cudzinci spoznajú naše krásne mesto, na ktoré sa snáď v budúcnosti prídu pozrieť,“ dodal tatranský primátor.

Okrem prvenstva v kategórii Najkrajšia monografia 2017 si Tatranci priviezli aj Čestné uznania za Tatranské chaty v kategórii Najkrajšia kniha a propagačný materiál 2017 a za Vysoké Tatry – Doprava v minulom storočí v kategórii Najkrajší kalendár Slovenska 2018.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM