Monika Gécziová Samospráva

Mesto odstúpilo od viacerých zmlúv. Zrušilo i členstvá podpísané minulým vedením

Po komunálnych voľbách v novembri 2018, prešli na mestskom úrade čistkami zmluvy, dohody, členstvá a partnerstvá vzniknuté ešte za minulého vedenia. Viaceré z nich sa po zasadnutí mestského zastupiteľstva stali minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Mesto odstúpilo od viacerých zmlúv. Zrušilo i členstvá podpísané minulým vedením
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Poprade na svojom štvrtkovom zasadnutí schválili niekoľko návrhov zmien týkajúcich sa zmlúv a dohôd. Nezaobišlo sa to však bez diskusii k viacerým členstvám, nakoľko viacero poslancov s ich zrušením nesúhlasilo.

Mesto tak odstúpilo od partnerskej dohody medzi samosprávou mesta Mantova, vedúcim partnerom na realizáciu projektu Interreg Central Europe.

Mesto Poprad zrušilo členstvo v Európskej asociácii združenia miest a obcí so záujmom o udržateľnú energetiku ENERGYCITIES, ako i členstvo v záujmovom združení právnických osôb Slovak Smart City Cluster.

Poslanci MsZ schválili aj vystúpenie mesta zo záujmového združenia Košice IT Valley i z Regionálneho združenia tatranských a podtatranských obcí. Mesto Poprad tiež odstúpilo od Dohody o konzorciu týkajúcej sa projektu MAKING-CITY-Energy efficient pathway for the city transformation: enabling a positive tuture, ktorý je spracovaný v rámci programu HORIZON2020. A taktiež od Dohody o spolupráci medzi poľským mestom Lublin a Popradom.

foto: ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM