Rôzne

Nadácia Prešovského kraja podporila rodiny v ťažkej životnej situácii: Rozdelila 24 tisíc eur

Nadácia Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pre podporu rodiny rozdelila v uplynulých dňoch pre 28 žiadateľov 24 470 eur. Ide o rodiny, ktoré sa ocitli v ťažkej životnej situácii - v sociálnej, zdravotnej, ekonomickej či existenciálnej núdzi.

Ilustračný obrázok k článku Nadácia Prešovského kraja podporila rodiny v ťažkej životnej situácii: Rozdelila 24 tisíc eur
Zdroj: TASR

„Väčšina finančných prostriedkov pôjde na rehabilitačné pobyty pre deti, ktoré túto pomoc potrebujú. Pripravujeme prvé zmluvy, ktoré budú chodiť rodičia detí podpisovať,“ uviedol správca Nadácie PSK pre podporu rodiny Viktor Guman s tým, že jednotlivé žiadosti boli podporené sumou od 500 do 1000 eur.

Ako povedal, podporili aj žiadosti, kde išlo napríklad o uhradenie nájmu viacpočetných rodín. „Prispievame aj na kúpu rehabilitačných pomôcok, ktoré nepreplácajú zdravotné poisťovne a ľudia s tým majú veľký problém. Máme tam dokonca rodinku, ktorá je v radostnom očakávaní narodenia dieťaťa a to dieťatko už má diagnostikované ťažké zdravotné postihnutie. Žiadosti, ktoré nám prichádzajú, sú z rôznych kútov PSK a týkajú sa rôznych problémov,“ vysvetlil Guman.

Žiadatelia sa môžu o finančnú podporu uchádzať priebežne. Potrebné formuláre a kontakty nájdu na webstránke Úradu PSK. Maximálna alebo minimálna výška sumy, o ktorú môžu žiadať, stanovená nie je.

„Nemáme to vyriešené tak, aby sme stanovovali nejaké hranice práve preto, aby sme nikoho nejakým spôsobom neobmedzovali. Čiže nejdeme do týchto intencií, že od do. Je to naozaj len o tom, čo do nadácie dostaneme, aké peniaze k nám prídu, toto budeme prerozdeľovať. Momentálne pripravujeme zbierku, hlásime sme sa na Ministerstve vnútra SR. Pôjdeme do terénu a budeme oslovovať dobrých ľudí, ktorí nám budú vedieť pomôcť,“ dodal Guman.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM