Martin Sýkora Správy

Nová linka a nové pracovné miesta: Pri jej slávnostnom otvorení striekala voda

Podtatranský región a okres Poprad patria medzi ekonomicky najsilnejšie v rámci Prešovského kraja. Rozvoj zamestnanosti podporilo otvorenie novej linky v popradskom priemyselnom parku.

Ilustračný obrázok k článku Nová linka a nové pracovné miesta: Pri jej slávnostnom otvorení striekala voda
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Pásku slávnostne prestrihli symbolicky riaditeľ Immergas Alfredo Amadei, slovenský prezident Andrej Kiska a popradský primátor Jozef Švagerko. Po požehnaní novej linky sa pracovníci tešia na novú linku, ktorá by mala spĺňať najvyššie kvalitatívne i environmentálne parametre. Taliansky výrobca kotlov investoval do novej linky viac ako jeden milión eur.

Milión eur, nová linka, nové pracovné miesta

„Srdce a mozog firmy zostáva v Taliansku, v Brescello, kde budujeme nové výskumné a vývojové centrum. Rozhodnutie vyrábať v Poprade nové kotly, určené pre globálny trh, je významnou udalosťou pre konsolidáciu medzinárodného rozmeru našej skupiny. Pre realizáciu tohto nového plánu rastu bolo investovaných viac ako 1 milión eur, čo umožní nárast pracovných príležitostí a rozšírenie trhu,“ konštatoval prezident Immergasu Alfredo Amadei.

PREČÍTAJTE SI AJ: Pri Starej Ľubovni bude sladšie: Začína výroba praliniek

V Poprade milión kotlov

Taliani vyrábajú svoje produkty pod tatranskými končiarmi už 8 rokov a chceli by už čoskoro vyrobiť jubilejný popradský kotol s poradovým číslom 1 000 000. „Investovali sme na zelenej lúke a postavili sme závod v rekordnom čase. Teraz sme zabezpečili budúcnosť spoločnosti posilnením logistických a výrobných štruktúr,“ dodal generálny riaditeľ Immergas Europe Leonardo Perla.

Výrobca kotlov postupne zvýšil počet zamestnancov. Z pôvodných 43 na 83 a zároveň zvýšil aj výrobu zo 7 200 kotlov v r. 2008 na dnešných 154 000, samozrejme ročne. „Je to dôležité pre pracovné miesta v našom meste. Bol by som rád, keby týmto smerom išli všetky firmy, ktoré sú v priemyselnom parku,“ konštatoval popradský primátor Jozef Švagerko.

Video: Peter Handzuš / Zdroj: YouTube.com
Immergas nová linka
15
Galéria
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM