Martin Sýkora Správy

Pod Temné smrečiny sa už dostanete: Tatranská krása opäť prístupná!

Návštevníci Kôprovej doliny sa už môžu prejsť po vynovenom chodníku, ktorého opravu ukončili Štátne lesy TANAP-u v závere minulého týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Pod Temné smrečiny sa už dostanete: Tatranská krása opäť prístupná!
Zdroj: Štátne lesy TANAP-u

Nové premostenie

Turistom už slúži aj nové premostenie v okolí Kmeťovho vodopádu. Obe opravy boli plánovanými investíciami, Štátne lesy TANAP-u s nimi rátali ešte pred povodňami, ktoré Vysoké Tatry zasiahli tento rok v júli. Výmenu prehnitej drevenej výdrevy cez rašelinisko v lokalite Rázcestie pod Temnými smrečinami realizovali prostredníctvom dodávateľskej firmy. „Návštevníci si tak už môžu naplno vychutnať nielen prechádzku po zeleno značenom turistickom chodníku v smere do sedla Závory, ktorým sa dostanú do Tichej doliny, ale aj výlety po červeno značenej trase vedúcej k Nižnému Temnosmrečinskému plesu, ktoré je tretím najväčším a zároveň tretím najhlbším plesom v slovenskej časti Tatier,“ informovala hovorkyňa ŠL TANAPu Martina Petránová.

Zdroj: Štátne lesy TANAP-u

Nové nahradilo staré

Hotový je už aj drevený most pri Kmeťovom vodopáde. Oproti pôvodnému premosteniu je situovaný o niečo nižšie. „Dodávateľská firma už stihla vymeniť aj takmer všetky drevené zábrany, ktoré slúžia ako ochrana okolitého prírodného prostredia a tiež dokončiť dláždenie turistického chodníka,“ dodala Petránová. Starý most, ktorý bol v zlom technickom stave, demontovali.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM