Martin Sýkora Správy

Podtatranci majú problém: Cestovka v úpadku, dovolenkári bez lietadla!

Dovolenkári, ktorí sa rozhodli stráviť leto prostredníctvom popradskej cestovky, majú problém. Na dovolenku síce odleteli, ale majú problém sa vrátiť domov!

Ilustračný obrázok k článku Podtatranci majú problém: Cestovka v úpadku, dovolenkári bez lietadla!
Zdroj: TASR

Nepríjemnú udalosť zažilo 80 dovolenkárov spod Tatier v albánskom Durese. V utorok (24.7.) sa mali vrátiť domov z dovolenky, na letisku sa však dozvedeli, že nikam nepoletia.

Jedna kuriozita za druhou

Dnes (25.7.) bol naplánovaný ďalší let z Popradu do Tirany, ako už včera večer informoval Ivan Hečko z popradského letiska, nielen tento let bol zrušený! Dovolenkári neodleteli z Popradu do Albánska a tí od mora sa nemajú v tejto chvíli ako vrátiť naspäť. Čo sa teda stalo? Jedna veľká kuriozita. „V rovnakom čase totiž ohlásili úpadok ako letecká spoločnosť Adria Airways zo Slovinska, tak aj cestovná kancelária Albania Travel zo Slovenska,“ informoval František Kornaj, ktorý vyše 10 rokov pôsobil vo vedení Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr (SACKA). Podľa neho dokonca už v marci podali Slovinci na Slovákov trestné oznámenie za nevyplatené účty z roku 2017. Napriek tomu letecká spoločnosť lietala pre popradskú cestovku!

Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Poisťovňa, otras sa!

Cestovná kancelária bola podľa našich informácií poistená v spoločnosti UNIQA. Poisťovňa zabezpečila pre 80-tich dovolenkárov v Albánsku odvoz do hotelov so stravou i ubytovaním.

„Komunikujem priamo s ľuďmi v Albánsku. Poisťovňa oslovila Travel Service a hľadá pre klientov voľné lietadlo, aby mohli čo najskôr odletieť domov,“ dodal Kornaj.

Albania Travel má zrušenú facebookovú stránku. Webová stránka síce ešte funguje, ale po zavolaní na uvedené telefónne čísla nikto nedvíhal. Dokonca ani na letisku v Poprade pripraveným dovolenkárom nikto z cestovnej kancelárie neprišiel oznámiť, že nikam nepoletia. Urobil tak až Ivan Hečko z popradského letiska, ktorí informoval, že lety Adria Airways do Albánska sú zrušené. „Pohľadávky si klienti môžu vymáhať od poisťovne UNIQA, ktorá bude vyplácať peniaze do výšky poistenia,“ uzavrel Kornaj.

V každom prípade platí – pozor na nízke ceny, môžu byť začiatkom konca!

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM