Martin Sýkora Futbal

Poklad menom Šesták: Popradský strelec sa hetrikom vyšvihol do čela kanonierov

Stanislav Šesták sa vrátil do zostavy druholigového FK Poprad vo veľkom štýle. Čistým hetrikom sa výraznou mierou podpísal pod jednoznačný triumf svojho tímu.

Ilustračný obrázok k článku Poklad menom Šesták: Popradský strelec sa hetrikom vyšvihol do čela kanonierov
Foto: Peter Handzuš

Šesták duel vybavil hetrikom

Popradskí futbalisti cestovali uplynulý víkend za súperom na juh Slovenska – do Komárna. Pri víťazstve Podtatrancov 4:0 sa blysol Stanislav Šesták, ktorý zaznamenal čistý hetrik. S deviatimi presnými zásahmi sa vyšvihol do čela kanonierov celej súťaže, keď dostihol Adama Moronga zo Serede.

Prvý polčas vyhrali bielo-modrí na ihrisku predposledného tímu tabuľky 2:0, keď Šesták skóroval v 15. a 28. minúte. Svoj čistý hetrik skompletizoval bývalý slovenský reprezentant v 68. minúte. O minútu na to ešte prikrášlil víťazstvo Popradu Duje Medak. „Samozrejme, som rád, že som dal tie tri góly, ale bola to práca tímu. Snažil som sa byť tam, kde som najplatnejší a mužstvo mi tie šance pripravilo. Tretí gól a Galo, čo predviedol, tak to bol prienik a la Messi a dal mi to v podstate pred prázdnu bránu,“ vyzdvihol výkon celého tímu pre oficiálny klubový web hrajúci asistent trénera FK Poprad Stanislav Šesták. Popradčanom predposledné kolo nevyšlo, keď nešťastne prehrali v Trebišove 2:3.

„Každý zápas je iný. Z toho Trebišova sme sa poučili, bol to ťažký zápas a myslím, že ani v tom Trebišove to nebolo zlé, ale mohli sme si to sami trošku ukočírovať. Dnes sme to zvládli bravúrne, všetci sme podali maximálny výkon a takto by to malo vyzerať,“ povedal po trojbodovom zisku v Komárne pre FK Poprad defenzívny pilier Popradu Kamil Kopúnek.

Foto: Peter Handzuš

Naskočili hráči z lavičky

V zostave Popradčanov chýbali pre disciplinárne tresty Slavomír Kica a svadbujúci Viktor Maťaš. Ich absencia v zostave však bola na ihrisku neviditeľná. Príležitosť dostali hráči z lavičky, ktorí sa jej zhostili na výbornú. „Začali sme dobre od úvodného výkopu, pripravili sme sa na nich, vedeli sme, čo asi budú hrať. To, čo sme očakávali sa aj naplnilo, eliminovali sme ich silnejšie stránky. Vedeli sme, že tam majú hráčov, ktorí vedia hrať futbal, ale nezakladajú svoju hru na kombinačnej hre. Vedeli sme, že budú nakopávať a snažili sme sa v strede získať tie lopty, čo si myslím, bolo kľúčové,“ zdôraznil pre klubový web záložník FK Poprad Denis Jančo.

Podľa domáceho trénera je prehra 0:4 pre jeho tím až príliš krutá. „Ja netvrdím, že to bol rozdiel triedy. Urobili sme v prvom polčase dve hrubé chyby, dostali sme dva góly. My proste vždy, keď urobíme chybu, vždy dostaneme gól. Mali sme v prvom polčase aj nejaké šance, ktoré sme nedali. V druhom polčase sme začali dobre a za prvých dvadsať minút sme opäť mali nejaké šance, nepremenili sme ich, urobili sme chybu a dostali sme gól. No a za stavu 3:0 už sa s tým nedalo nič robiť,“ konštatoval po zápase tréner KFC Komárno Peter Zelenský.

Foto: Archívne

Zdroj: FK Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM