Martin Sýkora Iné športy

Popradskí karatisti sa činili: Pod Tatrami pribudli ďalšie cenné kovy

Kluby Shihan a Central karate klub majú za sebou súťaže, ktorými ich zverenci ukončili školský rok. Ako sme si už zvykli, mládež bola opäť úspešná.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí karatisti sa činili: Pod Tatrami pribudli ďalšie cenné kovy
Zdroj: Central karate klub Poprad

Záver sezóny si pretekári Karate klubu Shihan Poprad užívajú na plno. Potvrdili to aj druhú júnovú sobotu na Majstrovstvách Slovenska karate v štýle Goju ryu v Košiciach. V športovej hale železničného učilišťa sa predstavili najprv pretekári v súbornom cvičení kata.

Shihanisti v Košiciach

„Medzi 6–7 ročnými dievčatami si výborne počínali sestry Klempové. Laura vybojovala bronz a Linda kategóriu s prehľadom vyhrala. Ešte 5 ročná Karolína Bartková v tejto kategórií napriek dobrému výkonu z eliminačných bojov nepostúpila. Tadeáš Krakovský medzi 6–7 ročnými chlapcami skončil strieborný. Nelly Martonová medzi mladšími žiačkami ostala v eliminačných bojoch. Medailová žatva pokračovala v športovom zápase kumite,“ hodnotil tréner Ján Glatz. V kategórií 6–7 ročných dievčat do 20 kg skončila Karolína Bartková prvá. V kategórií do 24 kg Laura Klempová vybojovala striebro a kategóriu do 28 kg Linda Klempová suverénne vyhrala. „Premožiteľa nenašiel ani Tadeáš Krakovský a medzi 6–7 ročnými chlapcami do 30 kg vybojoval ďalší titul pre popradské farby. Nelly Martonovej sa medzi mladšími žiačkami do 27 kg nedarilo a skončila v eliminačných bojoch. Svoje kvality opäť potvrdili staršie žiačky, keď postupne Veronika Jalowiczorová kategóriu do 30 kg, Ema Zacharová do 35 kg a Barbora Glatzová do 40 kg s prehľadom vyhrali,“ dodal Glatz. Matúš Duda v kategórií mladších kadetov do 40 kg vybojoval bronz. O posledný medailový zápis pre Shihan sa postaral Marko Jalowiczor ktorý kategóriu kadetov do 57 kg vyhral. Uzavrel tak osmičku titulov Majstrov Slovenska v štýle Goju ryu pre rok 2018, ktoré si z metropoly Východného Slovenska Popradčania niesli domov.

Shihan Poprad Košice 06/2018
9
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

Centralisti v Žarnovici

Začiatkom mesiaca sa Central karate klub Poprad zúčastnil 16. ročníka Majstrovstiev karate v Žarnovici. Centralisti si na tejto súťaži vybojovali 8 medailí, z toho 2 zlaté, 2 strieborné a 2 bronzové a v konkurencii 23 klubov zo Slovenska sa umiestnili na 6. mieste.

„Súťaž sa otvorila disciplínou kata, kde sa v najmladšej kategórii kata dievčatá na 3. miestach umiestnili Alexandra Lajošová a Sofia Kurucová a víťazkou kategórie sa stala Sára Rigová. V kategórii kata mladšie dorastenky sa na 3. mieste umiestnila Alexandra Janíková,“ informovala Jana Kucová. V športovom zápase kumite v kategórií dievčat 5–7 rokov bez rozdielu hmotnosti obsadili stupeň víťazov dievčatá z Central karate klubu a to na 3. mieste Alexandra Lajošová, na 2. mieste Sára Rigová a zlato si vybojovala Sofia Kurucová. „Poslednú striebornú medailu vybojovala Alexandra Janíková, v kategórii kumite mladšie dorastenky do 45 kg,“ uzavrela Kucová.

Central karate klub Poprad Žarnovica 06/2018
7
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM