Monika Vengrínová Iné športy

Popradský bowlingový klub najúspešnejší na Slovensku: Ďalšie zlato z národného šampionátu

Štyridsať hráčov z celej krajiny sa zúčastnilo Majstrovstiev Slovenska v bowlingu v kategórii seniorov nad päťdesiat rokov. Do finálovej osmičky sa z popradského klubu prebojoval len Igor Lendácky, ktorý napokon dvíhal trofej nad hlavu.

Ilustračný obrázok k článku Popradský bowlingový klub najúspešnejší na Slovensku: Ďalšie zlato z národného šampionátu
Zdroj: Dnes24.sk

Po veľkom úspechu bowlingových hráčov z BK CityBowling v Poprade, kde sa majstrami Slovenska stal Lukáš Andrássy a Michaela Blažeková, sa z titulu teší ďalší člen popradského bowlingového klubu. Ten vybojoval na Majstrovstvách SR v bowlingu, ktoré sa konali v Poprade, v kategórii seniorov nad 50 rokov Igor Lendácky.

„Celkovo sa šampionátu zúčastnilo štyridsať hráčov z celého Slovenska. K postupu do finále bolo nutné absolvovať šesť kvalifikačných hier, ako i vylučovacie dve kolá,“ vysvetlil tajomník BK CityBowling Poprad Ľudovít Jurinyi s tým, že do finálovej osmičky sa napokon prebojoval len jeden zástupca nášho klubu,a to z piateho miesta.

Igor Lendácky tak postupne v K.O. súbojoch vyradil Gabrielu Králikovú z Košíc a v druhom kroku Petra Minarčíka zo Žiliny. Vo finále nastúpil proti Rudovi Witkovskému z Košíc, kde po dramatickom súboji nakoniec zvíťazil na súčet dvoch hier 373 ku 353.

„Igor týmto víťazstvom skompletizoval zbierku zlatých medailí pre Popradský BK v individuálnych súťažiach seniorov za ročník 2014/2015. Zároveň týmto víťazstvom potvrdil, že najúspešnejším Bowlingovým klubom je opäť na Slovensku klub BK Citybowling Poprad,“ dodal na záver Jurinyi.

Veľký úspech hráča z Popradu: Stal sa majstrom SR v bowlingu
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM