Martin Sýkora Iné športy

Shihanisti v Košiciach: Memoriál Michala Bozogáňa priniesol medaily

Po vianočnej prestávke vycestoval Karate klub Shihan Poprad v sobotu 21. januára do Košíc na 10. ročník Memoriálu Michala Bozogáňa. Popradčania sa v konkurencii nestratili.

Ilustračný obrázok k článku Shihanisti v Košiciach: Memoriál Michala Bozogáňa priniesol medaily
Zdroj: Shihan Poprad

V športovej hale železničného učilišťa sa zišlo bezmála päťsto karatistov z ôsmich štátov na 10. ročníku Memoriálu Michala Bozogáňa. Z roka na rok turnaj naberá na kvalite a preto to ani Popradčania nemali v metropole Východného Slovenska ľahké.

Kata pre staršie žiačky

„Ako prví nastúpili na tatami pretekári súborného cvičenia kata a z Popradčanov v kategórií kata kadetiek Vanesa Jankurová, ktorá skončila v treťom kole a do bojov o medaile nezasiahla. Rovnako skončil aj Samuel Bednerčík v kategórií kata kadetov,“ informoval Ján Glatz zo Shihanu Poprad. Rovnako v treťom kole skončil aj Jozef Langa v kategórií športového zápasu kumite mladších žiakov do 32 kg. O prvé medaile sa zaslúžili staršie žiačky. Veronika Jalowiczorová v kategórií do 35 kg vybojovala striebro a Barbora Glatzová do 40 kg skončila bronzová. Matúš Duda v kategórií starších žiakov do 35 kg z eliminačných bojov nepostúpil. V eliminácií skončili aj Filip Chudík a Martin Stříž v kategórií do 40 kg.

Shihan v Košiciach 01/2017
4
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

Jalowiczorove zlato

„O čosi lepšie sa darilo mladším dorastencom do 50 kg Adriánovi Kolesárovi a Adamovi Chudíkovi, ktorí sa dostali po prehratých semifinálových zápasoch do bojov o bronz. Tu im ale šťastena nepriala a skončili hneď za pódiovým umiestnením,“ pokračoval Glatz. Marko Jalowiczor medzi kadetmi nad 50 kg sa prebojoval až do finále. „V zápase o zlato si taktiež počínal výborne a za stavu 2:0, po tvrdých úderoch do hlavy, ho však lekár nepustil do ďalších bojov. Diskvalifikáciou súpera za faul, si tak Marko odviezol z Košíc cenné zlato,“ dodal Glatz.

Ďalšie štvrté miesto

Medzi mladšími dorastenkami nad 45 kg sa predstavili Kristína Tapferová a Slavomíra Špaková. Dievčatám sa v Košiciach nedarilo a skončili v eliminačných bojoch. Ako posledná nastúpila Monika Pekarčíková v kategórií kadetiek nad 54 kg. Prehraté semifinále ju odsunulo do zápasu o bronz. Dobre vedený zápas otočila súperka až v posledných sekundách a tak Monika skončila hneď za medailovými umiestneniami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM