Martin Sýkora Správy

V Kežmarku pribudne 500 pracovných miest: Pod Tatry sa chystá nemecký investor

V stredu (24.10.) bola podpísaná zmluva o odpredaji pozemkov medzi mestom Kežmarok a nemeckou spoločnosťou, ktorá v meste postupne vytvorí vyše 500 pracovných miest v priemyselnom parku.

Ilustračný obrázok k článku V Kežmarku pribudne 500 pracovných miest: Pod Tatry sa chystá nemecký investor
Zdroj: TASR

Výber zamestnancov už prebieha

Nový závod sa bude zameriavať na výrobu automobilových a náhradných dielov a okrem toho v Kežmarku vznikne inžinierske centrum a centrum na náhradné diely. Investícia spoločnosti má dosiahnuť v horizonte šiestich rokov až 51 miliónov eur. „Investičnú pomoc vo výške takmer 15 miliónov eur schválila vláda už v júli. S výstavbou závodu plánujú začať na jar budúceho roka a spoločnosť chce odštartovať svoju produkciu už koncom budúceho roku,“ informovala hovorkyňa kežmarskej samosprávy Zuzana Šlosárová. Z celkového počtu 504 nových pracovných miest bude 115 práve v oblasti výskumu a vývoja. Výber nových zamestnancov a ich nábor prebieha v týchto dňoch.

Zdroj: Mesto Kežmarok

Peniaze z Nemecka, školenie v Čechách, práca na Slovensku

Prvých 30 budúcich zamestnancov chce investor nájsť do konca roka, ktorí sa zaškolia v Českej republike. „Z hľadiska úrovne vzdelania našich budúcich zamestnancov hľadáme najmä ľudí so strojárskym zameraním, a to strojných inžinierov, strojných stredoškolsky vzdelaných mladých ľudí alebo učňov. No nebránime sa ani rekvalifikačnému programu, v ktorom si nádejných zamestnancov prekvalifikujeme na našu špecifickú výrobu,“ prezradil konateľ slovenskej dcérskej spoločnosti Miroslav Mikula. Nemecký investor je jedným zo svetových lídrov vo výrobe vysoko výkonných pružín a ďalších produktov pre automobilový priemysel.

Foto: Ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM