Martin Sýkora Rôzne

V meste začali s výstavbou rodinných domov i polyfunkčných objektov

Pod Tatrami sa stavia vo veľkom - niekde síce menej, niekde viac. V Spišskej Belej pribudne niekoľko domov i polyfunkčných objektov. Výstavba je pre mesto dôležitá.

Ilustračný obrázok k článku V meste začali s výstavbou rodinných domov i polyfunkčných objektov
Foto: Martin Sýkora

Výstavba rodinných domov a zvyšovanie počtu obyvateľov je jedna z priorít viacerých podtatranských miest. V Spišskej Belej v priebehu leta začali s výstavbou šiestich polyfunkčných budov, ktoré sa budú nachádzať medzi obchodným domom a bytovkami na sídlisku na Mierovej ulici.

Mesto súkromnej investícii pomohlo

„Ide o privátnu investíciu, ktorú síce koordinuje mesto, ale investormi sú súkromní vlastníci šiestich pozemkov,“ povedal primátor mesta Spišská Belá Štefan Bieľak s tým, že do konca roka by mali byť ukončené hrubé stavby, polyfunkčné budovy sa budú kolaudovať v priebehu budúceho roka.

„Na jar 2018 mesto prikročí k stavebnej úprave okolia týchto objektov, teda k výstavbe chodníkov, k rekonštrukcii časti existujúcej miestnej cesty a výstavbe časti novej cesty, výstavbe parkovacích miest a k rozšíreniu verejného osvetlenia,“ doplnil primátor.

Zdroj: TASR

Mesto povolilo výstavbu pred 48 domov

Počas letných mesiacov začali v meste aj s výstavbou prvých rodinných domov na Okružnej ulici. V rámci územného konania bola povolená výstavba 48 rodinných domov. „Príprava celej lokality na výstavbu rodinných domov je súkromnou investíciou, vrátane výstavby inžinierskych sietí a miestnej komunikácie. Mesto nefinancuje túto výstavbu zo svojho rozpočtu, len poskytlo potrebnú súčinnosť pri príprave a povoľovaní tejto výstavby,“ uzavrel Bieľak.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM