Ľubomír Hudačko Správy

V Poprade i Kežmarku si môžeme uctiť pamiatku Jány a Martiny: Od vraždy ubehlo 5 rokov

Zavraždeného novinára a jeho snúbenicu pripomína od júna 2021 v Kežmarku pamätná tabuľa, ktorá je umiestnená na budove evanjelického lý­cea.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade i Kežmarku si môžeme uctiť pamiatku Jány a Martiny: Od vraždy ubehlo 5 rokov
Zdroj: Dnes24.sk

Odkaz Jána a Martiny ako aj mnohých ľudí, ktorí stáli na námestiach je aj odkazom proti hrubosti a násiliu.

Pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej si ľudia môžu v utorok 21. 2. 2023 uctiť vo viacerých mestách, okrem Popradu bude v rovnakom čase od 17.00 hod. podujatie aj v Kežmarku.

„Od začiatku máme dve požiadavky: nezávislé vyšetrenie vraždy Jána a Martiny a novú, dôveryhodnú vládu. V roku 2020 vyhrali voľby strany, ktoré sľubovali boj proti korupcii. No nestačí byť len “proti”. Spolu s mocou prichádza zodpovednosť aktívne vytvárať a podporovať hodnoty, ktoré chceme v našej spoločnosti žiť,“ pripomínajú organizátori spomienkových podujatí na sociálnej sieti.

Pamätná tabuľa

Zaujímavosťou je, že zavraždeného novinára a jeho snúbenicu pripomína od júna 2021 v Kežmarku pamätná tabuľa, ktorá je umiestnená práve na budove evanjelického lý­cea.

Postarali sa o to miestni aktivisti v spolupráci s Cirkevným zborom Evanjelickej cirkvi na Slovensku.

Cieľom bolo zachovať pamiatku „investigatívneho novinára, ktorý bol so svojou snúbenicou navždy umlčaný“, ako sa uvádza na tabuli.

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM