Martin Sýkora Správy

V prvý deň školského roka boli na cestách policajti: Deti sa cítili bezpečne

Už tradične sa v deň prvého dňa nového školského roka mení aj režim na slovenských cestách. V Prešovskom kraji asistovali na komunikáciách policajti.

Ilustračný obrázok k článku V prvý deň školského roka boli na cestách policajti: Deti sa cítili bezpečne
Zdroj: Dnes24.sk

V dopoludňajších hodinách sa v súvislosti s opatreniami v cestnej premávke počas letnej turistickej sezóny konala na teritóriu Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov celoslovenská osobitná kontrola.

Do akcie bolo zapojených vyše 100 policajtov

„Zameraná bola na ochranu školskej mládeže na cestách priľahlých k základným školám a v ich blízkosti pri príležitosti začiatku školského roka 2016/17. Do priameho výkonu bolo zapojených celkovo 116 policajtov (služby dopravnej polície, služby poriadkovej polície ako aj služby železničnej polície),“ informovala Jana Migaľová z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Prešove.

PREČÍTAJTE SI AJ: Opitý na skúškach v autoškole: Muž počas jazdy na nákladnom aute nafúkal

Mohlo byť aj horšie

„Zistených bolo celkovo 45 priestupkov, z ktorých 26 bolo riešených na mieste v blokovom konaní a 19 bolo riešených napomenutím,“ dodala Migaľová.

Napriek avizovanému zvýšenému počtu policajtov na cestách si niektorí vodiči dávali menší pozor ako obvykle. Všeobecne však policajti pondelkový začiatok školského roka na cestách prešovského kraja hodnotia ako bezpečný.

PREČÍTAJTE SI AJ: Policajti v Prešovskom kraji dali za deň vyše 150 pokút: Napomenutia i alkohol

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM