Martin Sýkora Rôzne

Venerovského memoriál: Víťazmi opäť manželia Machyniakovci

Absolútnym víťazom 54. ročníka Venerovského memoriálu a Majstrom lesníkom Slovenska sa stal Ľubomír Machyniak z Lesov SR, š.p. Banská Bystrica, ktorý obhájil minuloročné víťazstvo.

Ilustračný obrázok k článku Venerovského memoriál: Víťazmi opäť manželia Machyniakovci
Zdroj: ŠL TANAPu

Dvojkombináciu beh na lyžiach so streľbou zo vzduchovky a obrovský slalom v ženskej kategórii najrýchlejšie zvládla a Majsterkou lesníčkou Slovenska sa stala vlaňajšia víťazka Andrea Machyniaková reprezentujúca Lesy SR, š.p. Banská Bystrica.

„Na štart Majstrovstiev lesníkov SR v lyžovaní s medzinárodnou účasťou, ktoré sa konali od 25. do 27. marca v športovom areáli FIS na Štrbskom Plese, sa tentokrát postavila vyše stovka pretekárov z radov lesníkov zo Slovenska, Českej republiky a Maďarska, Poliaci a Ukrajinci účasť tento rok odriekli,“ informovala koordinátor vonkajšej komunikácie ŠL TANAP-u Martina Petránová. Muži súťažili v piatich vekových kategóriách, ženy v dvoch.

„Prvý ročník Venerovského memoriálu sa konal už v roku 1947. Jeho základnou myšlienkou bola prezentácia práce lesníkov, ktorí v zimných podmienkach pri výkone svojho povolania v lese musia zvládať aj pohyb na lyžiach,“ vysvetlila Petránová.

Darilo sa aj reprezentantom Štátnych lesov TANAP-u, ktoré boli usporiadateľmi pretekov. V dvojkombinácii v kategórii M5 (muži nad 70 rokov) obsadil druhé miesto Peter Šaling a tretie Mikuláš Michelčík. V kategórii M3 (muži 51 – 60 rokov) zvíťazil Vladimír Rusnák a tretí skončil Ľuboš Fabian, v kategórii M2 (muži 36 – 50 rokov) si zaknihoval druhé miesto Marek Hudáček a v kategórii M1 (muži do 35 rokov) triumfoval Peter Korenko pred Michalom Jurčom, ktorý bol druhý.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM