Martin Sýkora Rôzne

Záchranári pomáhajú aj vo voľnom čase: Turnajom a zbierkou pomohli kolegovi

V chvíľach najťažších spoznáš ozajstného priateľa. Záchranári nepomáhajú iba verejnosti, pomocnú ruku si dávajú aj navzájom. Svedčí o tom víkendový hokejbalový turnaj.

Ilustračný obrázok k článku Záchranári pomáhajú aj vo voľnom čase: Turnajom a zbierkou pomohli kolegovi
Foto: Michal Weinciller

Namiesto defibrilátorov hokejky

Na popradskom hokejbalovom ihrisku sa v sobotu (3.6.) zišli všetci tí, ktorí pod Tatrami každodenne nasadzujú vlastné zdravie i život pre záchranu iných. Chlapom z Integrovaného záchranného systému (IZS) išlo o nielen aktívne prežitie pekného víkendového dňa, ale aj o pomoc kolegovi.

„Súčasťou 6.ročníka turnaja IZS zložiek bola finančná zbierka na pomoc nášmu kolegovi Peťovi Štrbákovi, ktorí má chorého synčeka Danielka. Na turnaji bolo vyzbieraných 910 eur a zbierka bude pokračovať do 30.6.2017,“ uviedol František Majerský z OZ Záchrana a zároveň spoluorganizátor podujatia.

OZ Záchrana za ostatných 5 rokov zorganizovala už siedmu zbierku. V teplom počasí sa na ihrisku potili aj pre dobrú vec hokejbalisti 8 tímov. Výsledky neboli veľmi podstatné, napriek tomu konečné poradie mnohých potešilo.

Hokejbalový turnaj IZS 06/2017
8
Galéria
Foto: Michal Weinciller

Tvrdí chlapi s mäkkým srdcom

Turnaj vyhrali policajti z OR PZ Poprad, na druhom mieste sa umiestnili dobrovoľní hasiči zo Svitu a na treťom stupienku stáli hasiči z popradskej Tatravagónky. Viac ako poradie však potešila pomoc kolegovi, ktorý si pomoc nielen zaslúži.

„Tento rok sme chceli pomôcť chorému synčekovi nášho kolegu, ktorého terapia je finančne náročná a poisťovňa ju neprepláca. Obrovská vďaka patrí všetkým záchranárom, hasičom, policajtom , lebo nepomáhajú len v práci ale aj vo svojom voľne. Sú to skutoční hrdinovia,“ poznamenal Majerský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM