Dominika Pacigová Iné športy

Zdatnosť v pokročilom veku: Pingpongový turnaj vo Svite prilákal seniorov

Seniori napriek dôchodkovému veku neprestávajú byť aktívni a prichádzajú s novými nápadmi.

Ilustračný obrázok k článku Zdatnosť v pokročilom veku: Pingpongový turnaj vo Svite prilákal seniorov
5
Galéria
Foto: Dominika Pacigová

Vek je pre nich iba číslom a dokážu sa zabaviť a zašportovať si aj v pokročilejšom veku. Najnovšie prišli s myšlienkou stolnotenisového turnaja.

Základná organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska vo Svite v spolupráci so stolnotenisovým klubom MŠK Adento Svit zorganizovala v sobotu, 10.12. vianočný stolnotenisový turnaj seniorov.

Organizátor podujatia, predseda ZO JDS vo Svite Miroslav Jurčák je iniciátorom viacerých akcií i stretnutí seniorov. Po úspešných Okresných športových hrách seniorov zorganizoval už spomínaný prvý ročník stolnotenisového turnaja. „Táto myšlienka vznikla u seniorov, ktorí sa na nás obrátili s prosbou, aby sme zorganizovali nejaký športový turnaj. Tak sme zorganizovali pingpongový turnaj pre seniorov nad 62 rokov,“ uviedol Miroslav Jurčák.

Foto: Dominika Pacigová

Pozitívne naladení seniori odohrali zápasy v priateľskej atmosfére. Hralo sa systematicky, každý s každým. Súťažilo sa v dvoch kategóriách – mužov a žien, pričom účasť mužov bola podstatne vyššia ako účasť žien.

V kategórií mužov nad 62 rokov si prvenstvo odniesol bývalý stolnotenisový reprezentant Milan Suranovský, ktorý hrával pingpong súťažne takmer 60 rokov na celoslovenskej úrovni. Na turnaji bol najstarším, domov si neodniesol len diplom a trofej, ale aj dobrý pocit a náladu. „Páči sa mi, že aj takí mladiství ľudia ako ja si môžu zaskákať. Športové turnaje vo Svite boli pre mládež aj pre seniorov vždy na úrovni. Som rád, že sme sa tu stretli v takej sile,“ skonštatoval dnes už 81-ročný pán Suranovský.

Účasť žien na turnaji bola nižšia. Prvé miesto patrilo Márii Uhríkovej, ktorá pingpong hrávala v detstve, aj to iba rekreačne s kamarátmi. „Myšlienka prvého ročníka stolnotenisového turnaja ma zaujala. Prišla som tu, aby som si zašportovala. Cítila som sa veľmi príjemne, nakazili sme sa predvianočnou atmosférou,“ povedala víťazka žien a dodala, že na tento deň len tak nezabudne.

Podľa organizátora Miroslava Jurčáka sa akcia vydarila. „Spočiatku sme mali menšie obavy, koľko seniorov bude mať o turnaj záujem. Som rád, že si prišli zašportovať a predpokladám, že podobné športové akcie budeme organizovať častejšie,“ zhodnotil organizátor a dodal, že už sa sústreďuje na prípravu ďalších aktivít pre seniorov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM