Martin Sýkora Rôzne

Zima by sa mala vrátiť: Varovanie odborníkov pred snehom a závejmi!

Nasledujúce dva dni by sme sa opäť mali dočkať príchodu zimy, ktorá si spod Tatier sporadicky odskakuje, aby sa mohla opäť vrátiť. Meteorológovia vydali výstrahy!

Ilustračný obrázok k článku Zima by sa mala vrátiť: Varovanie odborníkov pred snehom a závejmi!
Zdroj: TASR

Od stredy (28.2.) 22:00 do štvrtka 10:00 platí pod Tatrami výstraha prvého stupňa pred snežením. Uviedli to slovenský hydrometeorológovia na svojej stránke.

„V okrese Poprad sa miestami očakáva výskyt sneženia pri ktorom spadne 10 – 20 cm nového snehu,“ informovali meteorológovia.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) predpokladá, že v podtatranskom regióne spadne 10 až 20 cm snehu, čo predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). „Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ dodal SHMÚ. Rovnako výstraha prvého stupňa platí pod Tatrami aj pre tvorbu snehových jazykov a závejov. „Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.,“ uzavreli meteorológovia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM