Monika Vengrínová Kultúra

5 koncertov, 42 umelcov, tisícka poslucháčov: Takto dopadla Popradská hudobná jar

V rámci festivalu 38.ročníka Popradskej hudobnej jari sa počas apríla a mája Poprad rozozvučal piatimi koncertmi. Festival otvorili 10.apríla a posledným koncertom 5.mája ho uzavreli. V piatich koncertoch sa prezentovalo 42 umelcov, hudobné vystúpenia si vypočulo približne tisíc návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku 5 koncertov, 42 umelcov, tisícka poslucháčov: Takto dopadla Popradská hudobná jar
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Festival otvoril koncert s nevšedným nástrojovým obsadením, a to huslami a organom v Kostole sv. Egídia, pod názvom Stretnutie s barokom. V ňom sa predstavili umelci a pedagógovia Základnej umeleckej školy, a to Terézia Novotná a Peter Čapo.

Klavírny priestor v druhom koncerte využil mladý klavirista Adam Brutovský, rodák z Popradu a absolvent popradskej základnej umeleckej školy.

V jednom z veľmi atraktívnych koncertov sa prezentovalo zoskupenie Slovak Tango z Banskej Bystrice, ktoré poslucháčom prinieslo slávne evergreeny slovenskej populárnej scény z dielní G. Dusíka, P. Čádyho, P. Braxatorisa a iných.

30. apríla sa v divadelnej sále predstavili učitelia a žiaci Základnej umeleckej školy na ul. Štefánikovej koncertom s názvom Hovoriť hudbou.

Tóny starej barokovej hudby záverečného koncertu rozžiarili Konkatedrálu Sedembolestnej Panny Márie a rozjasnili srdcia poslucháčov. V koncerte Francúzske hudobné klenoty sa predstavil francúzsky súbor La Sainte Folie Fantastic so sólistami Arnaud de Pasquale na čembale, Lucille Boulanger na viole di gamba a popradskou rodáčkou Zuzanou Branciard na husliach.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM