Dominika Pacigová Šport

Cyklistické preteky Horal Junior: Podujatie prilákalo všetky vekové kategórie

Druhý augustový víkend vo Svite patril ďalšiemu ročníku športového podujatia pre deti a mládež Horal Junior. Nádeje horskej cyklistiky brázdili areál pri Kolibe.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistické preteky Horal Junior: Podujatie prilákalo všetky vekové kategórie
Foto: Dominika Bodyová

Mládežníci si podľa roku narodenia zasúťažili v kategóriách Mikro, Mili, Mini, Mladší žiaci, Starší žiaci a najmladší účastníci si zmerali sily v nesúťažnej kategórii Baby. Podujatie sa tešilo záujmu nielen zo strany detí, ale aj publika.

Bojovali malí aj veľkí

Organizátorom cyklistického podujatia bolo prvýkrát Centrum voľného času vo Svite. „Príprava podujatia nebola jednoduchá. Veľká vďaka patrí mládežníkom a kolegyni Janke Koreňovej, ktorí sa spolupodieľali na organizácii. Bez nich by to nešlo,“ prezradila poverená riaditeľka CVČ Andrea Michlíková.

„Boli sme hodení ako ryby do vody. Chopili sme sa príležitosti, pretože máme radi výzvy. Záujem zo strany mladých cyklistov nebol až taký veľký ako minulý rok. Myslím si, že aj počasie zohrávalo veľkú rolu,“ uviedla vychovávateľka Janka Koreňová.

Spokojnosť bola aj na strane pretekárov. Do poslednej sekundy bojovali o popredné priečky. V každej kategórii boli ocenení najrýchlejší pretekári. „Pretekalo sa mi skvele, trasa bola rovinatá. Počasie nebolo ideálne, keďže takmer celý deň pršalo. Prišla som tu s cieľom vyhrať. Som veľmi šťastná, že sa mi to podarilo,“ skonštatovala víťazka najstaršej kategórie Nina Urbanová. „Dnes sme pretekali tri kolá, bol som už aj na náročnejších pretekoch. Po druhom kole nastal zlom a veril som, že si z Horala odnesiem prvenstvo,“ povedal najrýchlejší starší žiak Jakub Beriac.

HORAL JUNIOR 2018
5
Galéria
Foto: Dominika Bodyová

Počasie im nepokazilo deň

Trasy sa líšili v závislosti od veku cyklistov. „Prešla som trasy za dobrého, ale i zlého počasia. Keď začalo pršať, bolo šmykľavejšie. Dôležité je, že sa nikomu nič nestalo,“ doplnila Koreňová. Detská Tour Petra Sagana sa tento rok vo Svite neobjavila. „Preteky neboli v žiadnom meste viac ako trikrát. Sagan Tour sa presunula do iného mesta, pretože Svit už hranicu prekročil. Tu mi nedá nepoďakovať novým členom Mládežníckeho parlamentu, ktorí nám aktívne pomáhali s organizáciou. Tak, ako na každom podujatí, aj na Horal Junior sa určite našli mínusy. Chybami sa však učíme a posúvame vpred,“ uzavrela Janka Koreňová.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM