Rôzne

Deti z vytopenej škôlky na Podtatranskej sa mohli vrátiť: Škody vyčíslili na cca 8 tisíc eur

Škôlka na Podtatranskej ulici v Poprade, ktorú na začiatku januára vytopilo, je opäť v prevádzke. Deti sa po opravách, maľovaní a vymenení podláh opäť vrátili do svojich tried.

Ilustračný obrázok k článku Deti z vytopenej škôlky na Podtatranskej sa mohli vrátiť: Škody vyčíslili na cca 8 tisíc eur
Zdroj: TASR

Deti z Materskej školy (MŠ) na Podtatranskej ulici v Poprade sa po havárii zo začiatku januára opäť vrátili do svojich priestorov. Prasknuté potrubie pred viac ako mesiacom vytopilo objekt pavilónu, v ktorom sa nachádzajú tri triedy. „Škoda sa vyšplhala do výšky zhruba 8000 eur, pretože sa museli nanovo meniť podlahy, opravovali sa steny a priestory sa kompletne maľovali. Veľmi nám pomohli rodičia, pretože sú veľmi ústretoví, mnoho detí si ponechali mamičky, ktoré sú na materskej dovolenke doma, ostatné deti boli zlúčené do ďalších tried. Momentálne pokračujeme v modernizácii každej jednej triedy v našej materskej škole,“ uviedla riaditeľka Základnej školy (ZŠ) s MŠ na Komenského ulici Monika Strnková.

Podľa nej bolo najväčším problémom vysušiť steny a podlahy. Voda, ktorá siahala až po výšku členkov, totiž vytopila triedu na poschodí a aj celé prízemie. Najstaršie deti boli presunuté do priestorov ZŠ na Komenského ulici, menšie do predškoláckych tried. Zhruba po mesiaci sa škody podarilo odstrániť a opäť sprevádzkovať priestory MŠ, kde momentálne prebiehajú už len dokončovacie práce. „Vďaka okamžitej pomoci mesta sme hneď v deň havárii mali k dispozícii päť odvhlčovačov, ktoré nonstop 24 hodín fungovali a pomohli za dva týždne vysušiť steny a podlahy. Vďaka tomu mohli ostatné práce rýchlejšie pokračovať," dodala riaditeľka.

Podľa vedúcej odboru školstva, mládeže a športu na Mestskom úrade v Poprade Edity Pilárovej je dobre fungujúca spolupráca zriaďovateľa a školy prioritná a dôležitá. „Mali sme k dispozícii malé obecné služby, organizačný odbor okamžite zabezpečil odvhlčovače, stredisko služieb v škole hneď skontrolovalo elektroinštaláciu, odviezlo koberce do čistiarne. Oslovili sme Strednú odbornú školu na Okružnej ulici, ktorá nám poslala učňov a majstra, ktorí opravovali steny a následne ich maľovali. Fungovalo to tak, ako to má fungovať pri takýchto mimoriadnych situáciách. Bola to havária veľkého rozsahu a vtedy si škola nevie pomôcť sama,“ konštatovala Pilárová s tým, že je dôležité, ak sa spoja všetci kompetentní a pomôžu situáciu riešiť, pretože ide o najmenšie deti, ktoré potrebujú bezpečné a zdravé prostredie.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM