Martin Sýkora Komunálne voľby

Jasní kandidáti na primátora: Budeme vyberať podľa veku, tváre alebo programu?

Kandidátne listiny sú odovzdané. Mená nie sú ešte oficiálne potvrdené, ale náš výber by mal byť so zoznamom podobný, ak nie totožný. Pozrite sa na druhú polovicu kandidátov!

Ilustračný obrázok k článku Jasní kandidáti na primátora: Budeme vyberať podľa veku, tváre alebo programu?
Zdroj: TASR

V Poprade bude kandidovať na primátora 12 mužov a jedna žena. O niektorých kandidátoch sme vás už informovali, podľa našich informácií toto sú ďalší:

Anton Danko

Pred súčasnou garnitúrou viedol mesto tri volebné obdobia. Potvrdil, že pôvodne sa vrátiť do komunálnych vôd nechcel, ale vývoj v Poprade za ostatné štyri roky a ľudia ho presvedčili, aby sa pokúsil o comeback. Pri odovzdaní kandidátskych listín a podporou vyše troch tisícok podpisov prezradil slogan: Poprad hlavu hore!

Zdroj: TASR

Peter Dujava

Mladá i keď nie nová tvár popradských komunálnych volieb. Niekdajší prednosta Obvodného úradu životného prostredia v Poprade a neskôr podnikateľ v oblasti ciest chce z Popradu urobiť mesto šancí. Svoj program ešte nezverejnil. V kampani upozorňuje na zmenu charakteru mesta i obyvateľov v ňom.

Peter Gápa

Bývalý hokejista a neskôr podnikateľ chce zabojovať o post prvého muža mesta. Politické podkovy si obul počas niekoľkých rokov ako poslanec popradského mestského zastupiteľstva.

Foto: Peter Handzuš

František Kornaj

Popradčan a dlhoročný podnikateľ v cestovnom ruchu chce hrať pre mesto fér. Poprad vníma aj ako stredisko turizmu s nevyužitým potenciálom, ktorý by mali pozitívne pocítiť najmä domáci obyvatelia. Na primátora mesta kandiduje prvýkrát.

Jozef Košický

Mladý manažér, podporovaný občianskou iniciatívou, kandiduje na primátora prvý raz. V kampani sa prezentuje ako človek, ktorý chce spraviť pre svoje mesto maximum – chcem pracovať pre ľudí a ponúknuť im víziu moderného a dynamicky sa rozvíjajúceho mes­ta.

Marek Budzák

Tento kandidát sa zatiaľ mediálne neprezentoval. O programe bývalého poslanca popradského mestského zastupiteľstva sa veľa nevie, ale určite prekvapí a voličov v kampani predstaví svoju víziu a volebný program.

Pôjdete 10. novembra voliť zástupcov samosprávy?

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM