Simona Ivančáková Rôzne

Keď dostanete chuť si na Silvestra vyraziť mimo nášho mesta: Čo môžete zažiť v známych lokalitách pri Poprade?

Záver roka 2015 je už tu. Ak máte chuť si na Silvestra vyraziť za zábavou mimo Popradu, môžete sa nechať inšpirovať. Pripravili sme prehľad chystaného silvestrovského diania z niektorých známych lokalít v našom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Keď dostanete chuť si na Silvestra vyraziť mimo nášho mesta: Čo môžete zažiť v známych lokalitách pri Poprade?
Zdroj: TASR

Poprad už tradične silvestrovské oslavy nechystá. Prioritou mesta Poprad nie sú novoročné oslavy, ale privítanie Vianoc a príchod Mikuláša spojené s rozsvietením vianočnej výzdoby a ohňostrojom. Silvestrovské oslavy sa tak konajú len v podnikoch, na námestí sa oslavy konať nebudú. Sviatočnú atmosféru v Poprade si môžete pripomenúť len na zimnom štadióne, kde sa od 15:00 hodiny koná verejné korčuľovanie zadarmo. Ak teda máte chuť si večer vyraziť za zábavou mimo Popradu, možno vás zlákajú so svojím programom neďaleké známe lokality.

V Tatrách sa bude krstiť snehová vločka

Silvestrovské oslavy posledného dňa v roku sa v Tatrách ponesú v znamení tatranskej lyžovačky a krstu snehovej vločky na Štrbskom Plese. Čakanie na rok 2016 sa na Námestí Majstrovstiev sveta 1970 na Štrbskom Plese začne symbolicky o 11.00 hodine krstom snehovej vločky, sľubom lyžiarskych inštruktorov a zábavou s imitátorskou dvojicou. Chýbať nebude ani vystúpenie detského folklórneho súboru Štrbianček a ľudovo-zábavnej skupiny Bravo.

Ako už býva zvykom, tak vo vysokohorskom prostredí sa žiadne bujaré oslavy na verejnosti spojené s ohňostrojmi konať nebudú. Dôvodom je ochrana spiacich medveďov a zvierat, ktoré by hluk mohol vyrušovať. Oslavovať sa však bude takmer v každom tatranskom hoteli, penzióne či v reštauráciách, kde majú pripravené svoje vlastné programy.

Zábava bude prebiehať na námestí

V susednom meste Kežmarok si však novoročné oslavy mesto nenechá ujsť. A oslávi ich vo veľkom štýle priamo na námestí v centre mesta. Oficiálny program sa začína o 22:00 hodine a potrvá do druhej hodiny ráno. Na kežmarskom pódiu vystúpia kapely ako U2 Revival z Martina, La Famme a nebude chýbať ani novoročný pozdrav primátora mesta či ohňostroj. Do druhej hodiny ráno vás bude zabávať DJ Pali Vosovič, ktorý si pre vás pripravil hity do tanca.

Čítajte tiež:

Starý rok sa pomaly láme, čo sa chystá v Poprade? 7 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Aj takýto ples zažije Poprad: Mladí to v našom meste roztočia so škraboškami!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM