Krimi

Kuriózne prípady popradských policajtov: Samovoľný pohyb žeriava i zabudnutý kočiar

Uplynulý týždeň mali mestskí policajti v Poprade plné ruky práce. A riešiť museli i naozaj kuriózne prípady.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózne prípady popradských policajtov: Samovoľný pohyb žeriava i zabudnutý kočiar
Zdroj: Dnes24.sk

Hliadka mestskej polície (MsP) počas hliadkovacej služby dňa 6. januára zistila na stavenisku nachádzajúcom sa na sídlisku Západ samovoľný pohyb ramena žeriava, ktorý nastal pravdepodobne vplyvom silného vetra. Keďže hrozil zásah ramena do profilu komunikácie, o tejto nebezpečnej situácií bol informovaný stavbyvedúci, ktorý vykonal dodatočné opatrenia smerujúce k zaisteniu ramena žeriava. Informoval o tom náčelník MsP Poprad Marián Gardoš.

Dňa 10. januára stála služba mestskej polície prijala telefonický oznam na linku 159 od osoby, ktorá v byte na sídlisku Juh spadla, leží na zemi a nedokáže sa sama postaviť. „Ďalej táto osoba, uviedla že je po mozgovej príhode a požiadala mestskú políciu o pomoc. Hliadka po príchode na miesto osobe poskytla predlekársku starostlivosť, privolala na miesto posádku rýchlej zdravotníckej pomoci, ktorá osobu následne previezla do nemocnice,“ uviedol Gardoš.

Ako policajný náčelník ďalej dodal, v ten istý deň na linku mestskej polície oznámila poštová doručovateľka, že počas doručovania pošty na sídlisku Západ pribehli k bráne oplotenia rodinného domu, do ktorého práve doručovala poštu psy, ktorí sa nachádzali vo dvore tohto domu, pričom vyskočili na bránu oplotenia, ktorá sa otvorila a tieto vybehli z dvora na ulicu, kde sa voľné pohybujú. „Po príchode hliadky na miesto bol o tejto skutočnosti okamžite informovaný majiteľ psov, ktorý sa dostavil na miesto a psov uzatvoril,“ konštatoval Gardoš s tým, že keďže sa jednalo o prvý takýto prípad, bol majiteľ upozornený na nevyhnutnosť vykonania takých opatrení, ktoré by zabránili v budúcnosti voľnému pohybu psov po ulici.

Zabudnutý kočiar pri rieke

„Večer stála služba mestskej polície prijala telefonický oznam o fyzickom napádaní sa klientov nocľahárne na Levočskej ulici. Na mieste hliadka zistila osobu pod vplyvom alkoholu, ktorá fyzicky napádala ostatné osoby nachádzajúce sa v tejto nocľahárni. Zasahujúca hliadka podozrivú osobu predviedla za použitia donucovacích prostriedkov,“ uviedol náčelník a dodal, že následnou skúškou na zistenie množstva alkoholu v dychu bola u nej zistená hodnota 1,20 mg/l, čo je v prepočte 2,50 promile. Vec je v riešení MsP Poprad.

Gardoš tiež prehovoril o ďalšom kurióznom prípade, keď v nedeľu 13. januára upozornil občan hliadku mestskej polície na kočiar osamelo stojaci na Nábreží Jána Pavla II. na chodníku pri rieke Poprad. Keďže bola dôvodná obava, že v kočiari sa nachádza dieťa, hliadka mestskej polície okamžite skontrolovala uvedené miesto. „Keďže kočiar bol prázdny, hliadka skontrolovala nielen okolie, ale aj rieku Poprad. Na mieste nebolo nič zistené a nájdený kočiar bol uložený v priestoroch MsP Poprad,“ uzavrel náčelník polície s tým, že v poobedných hodinách si tento kočiar prišiel osobne prevzal majiteľ – otec dieťaťa, ktorý uviedol, že v blízkej konkatedrále mali krstiny a po ich skončení kočiar zabudol naložiť do motorového vozidla a z miesta odišiel.

foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM