Monika Gécziová Samospráva

Komisia na vytvorenie podmienok pre predaj kasární: Kto v nej bude sedieť?

Mesto Poprad zrušilo komisiu na prípravu podmienok obchodnej verejnej súťaže na predaj objektov bývalých kasární a zriadilo novú. Takéto je jej zloženie.

Ilustračný obrázok k článku Komisia na vytvorenie podmienok pre predaj kasární: Kto v nej bude sedieť?
Zdroj: Dnes24.sk

Vlastníkom bývalých kasární na Ul. 29. augusta v Poprade o výmere 64 561 metrov štvorcových je Mesto Poprad. O nakladaní s predmetným majetkom sa malo rozhodnúť po komplexnom prehodnotení a zadefinovaní funkcie využitia územia danej lokality, čo malo byť zároveň súčasťou prípravy podmienok obchodnej verejnej súťaže.

V roku 2015 Mestské zastupiteľstvo mesta Poprad zriadilo komisiu na prípravu súťažných podmienok obchodnej verejnej súťaže na využitie objektov bývalých kasární a príslušných pozemkov s podmienkou vypracovania urbanisticko-architektonického návrhu riešenia územia, asanácie objektov, prípravy územia a následnej realizácie zámeru a zároveň schválilo predsedu a členov komisie.

„V súvislosti s personálnymi zmenami na Mestskom úrade v Poprade mestské zastupiteľstvo schválilo v roku 2017 zmenu členov komisie. Navrhujeme zrušiť pôvodnú komisiu a zriadiť novú na prípravu súťažných podmienok a vyhodnotenie obchodnej verejnej súťaže na predaj nehnuteľnosti v katastrálnom území Popradu, objektov bývalých kasární a príslušných pozemkov,“ uviedla Iveta Borňáková, vedúca odboru správy majetku.

Mestské zastupiteľstvo Poprad na svojom štvrtkovom zasadnutí schválilo novú komisiu, ktorej predsedom je Milan Baran a členmi Anton Danko, Štefan Pčola, Ondrej Kavka, Marián Barilla, Peter Dujava, Jozef Košický, Marián Saraka, Iveta Borňáková, Kristína Horáková a Tibor Schmidt.

„Kasárne sú veľmi zložitý problém, ale myslím si, že už je načase pohnúť sa z miesta. Tu vôbec nejde o to niečo predať. Zatiaľ sme urobili len prvý krok, ktorým je schválenie komisie, ktorá konečne povie, akým smerom sa máme vydať, či máme celé územie predať alebo ho rozdeliť. Chceme však, aby tam už v tomto volebnom období stáli konkrétne byty,“ dodal primátor mesta Poprad Anton Danko.

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM