Martin Sýkora Iné športy

Poprad padol Idrányimu k nohám: Titul šampióna zostáva pod Tatrami

Zápas o titul Európskeho šampióna WKN v K1 postavil proti sebe československú dvojicu - už legendu kickboxu Vladimíra Idrányiho a Matouša Kohouta.

Ilustračný obrázok k článku Poprad padol Idrányimu k nohám: Titul šampióna zostáva pod Tatrami
Foto: Peter Handzuš

Popradský zápas roka

Hlavným ťahákom podujatia Simply The Best 20116 bol titulový zápas o titul Európskeho šampióna WKN v K1 vo váhovej kategórii d 79,4 kg, v ktorom sa predstavil Vladimír Idrányi. 13-násobný majster Slovenska, európsky aj svetový šampión WKN je stálicou slovenského bojového sveta. Jeho súperom bol Matúš Kohout, ktorý je lídrom nastupujúcej mladej českej generácie, ktorý svoje najväčšie úspechy zbieral v muay thai. To, že Matouš sa nebojí veľkých mien potvrdil aj v ringu, keď sa pokúsil získať skalp Vlada Idrányiho.

PREČÍTAJTE SI AJ: Simply The Best 2016 išiel kvalitou opäť vyššie: Rozdávali sa aj peniaze

Boxovalo sa na 5 kôl a zápas charakterizoval stretnutie mladistvého „drivu“ a dlhoročnej skúsenosti. Kohout skúšal na Slováka čo sa dalo, Idrányi však potvrdil, že stále nepatrí do starého železa a umnou stratégiou, podporenou presnými údermi ničil sebavedomie mladého Čecha. Knock-outu sa diváci nedočkali a videli skvelých 5 kôl odoboxovaných obojstranne naplno.

Vladimír Idranyi vs. Matouš Kohout na Simply The Best 12
26
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Mladosť verzus skúsenosť

„Zápas bol perfektný, súper bol tvrdý. Som rád, že sme boxovali 5 kôl, tak to malo byť. Skutočnosť je taká, že moja zlomená noha nie je ešte tak zahojená ako by som chcel, takže tá stabilita je trošku narušená – ale ustál som to,“ usmieval sa po zápase Idrányi.

PREČÍTAJTE SI AJ: Popradský Had si opasok neopásal: Hadzima si to v ringu rozdal s Lejourom

Práve slovenský kickboxer na body celkom jednoznačne dominoval a na body zvíťazil. Opasok eurošampióna verzie WKN tak obhájil, i keď treba povedať, že český Matouš predviedol výborné momenty. Vladimír v ňom vidí veľký potenciál. „Ak ho nepredbehne jeho ego, tak má veľkú budúcnosť pre sebou. Keď nechá svoje ego uniknúť, tak zabije sám seba,“ varoval súpera Idrányi s tým, že Kohoutov čas určite ešte príde.

Video: Peter Handzuš / Zdroj: YouTube.com

Organizácia na jednotku

Podujatie Simply The Best 2016 opäť prinieslo pod Tatry ringovú kvalitu. 12 zápasov, z toho tri titulové, na vysokej úrovni zvládnuté sprievodné podujatia a čistý šport – toto všetko diváci videli v jednom kvalitnom balíčku.

PREČÍTAJTE SI AJ: Garaj nedal Szmajdovi šancu druhýkrát: Slovensko-poľský súboj pre hostiteľa

„Ja sem chodím veľmi rád, táto akcia je na veľmi vysokej úrovni. Ďakujem Petrovi Lamačovi aj Lukášovi Bodymu, že sa vôbec na Slovensku takéto podujatia organizujú. Je to veľmi super,“ uzavrel novopečený Európsky šampión WKN.

Video: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM