Pavol Hrabovský Kultúra

Popradské kultúrne leto oficiálne odštartovalo: Richard Müller v srdci Popradu, FOTO

Kultúra v Poprade opäť ožíva! Popradské kultúrne leto včera otvoril legendárny Richard Müller. Nechýbal ani záujem zo strany Popradčanov, ktorí zaplnili námestie.

Ilustračný obrázok k článku Popradské kultúrne leto oficiálne odštartovalo: Richard Müller v srdci Popradu, FOTO
6
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský

Popradské kultúrne leto 2021 sa oficiálne začalo. Popradčanov čaká množstvo kultúrnych akcií, koncertov a predstavení, ktoré si budú môcť vychutnať počas celého leta – a to každý jeden deň! Oficiálne otvorenie prebehlo tento piatok. Koncertom ho otvoril jedinečný Richard Müller.

Centrum ožilo

Už hodinu pred koncertom sa začalo mesto postupne zapĺňať. Popradčanov neodradilo ani ochladenie po daždi. Čakanie si spríjemnili posedením v rôznych prevádzkach na námestí. Obľúbené terasy s priamym výhľadom na pódium doslova praskali vo švíkoch. Diváci mali viacero možností ako sledovať koncert. Organizátori si pre nich pripravili špeciálny sektor pred pódiom s lavičkami, kde ste koncert mohli sledovať s najlepším výhľadom na pódium.

Organizátori však museli myslieť aj na dodržiavanie protipandemických opatrení.

Ak ste chceli do priestoru pred pódium vstúpiť, museli ste sa chrániť rúškom, rovnako ako zapísať svoje kontaktné údaje.

Podobné opatrenia poznajú Popradčania už z kín, kde je tento postup bežný. Samozrejme, aj toto opatrenie sa stretlo s určitou mierou kontroverzie zo strany divákov. Viacerí sa preto rozhodli pre voľné státie za vymedzeným priestorom.

Legenda v Poprade

Po počiatočnom príhovore sa na pódiu objavil dlho očakávaný Richard Müller, ktorý otvoril Popradské kultúrne leto 2021.

Koncert odpálil piesňou 2 Líšky a mohli sme počuť ďalšie známe hity ako: Karel z americkej Prahy, Tlaková níž, Nahý, Nebude to také ľahké a ďalšie. Popradčania si koncert patrične užili, čo potvrdzovali bujarým potleskom. Nechýbala ani standing ovation, ktorou Popradčania odmenili známeho interpreta.

Popradské kultúrne leto je len na svojom začiatku. Tešiť sa môžete na ďalší pestrý program.

Čo nás ešte čaká?

Festival si pre vás pripravil program na každý deň v týždni. Jazzové pondelky vám spríjemnia interpreti ako: Milo Suchomel a Palo Bereza, Duo Farsa, Slavo Tkáč a ďalší. Utorky sa nesú v znamení revivalu kapiel a spevákov ako: Karel Gott, Dire Straits, Bon Jovi, Depeche mode, či Waldemar Matuška. Stredy vás vnesú do folklóru s mnohými skupinami ako: Ščamba a Basawell.

Štvrtky patria divadelnej zábave, kde sa predstavia: Halina Pawlowská, La Komika, Divadlo Commedia a ďalší. Koncerty obľúbených interpretov si môžete vychutnať každý piatok.

Vystúpia skupiny ako Desmod, či Medial Banana. Rovnako aj speváčky Mária Čírová a Lenka Filipová. Chýbať nebude ani reper Kali.

Rozprávkové soboty tu budú pre najmenšie publikum s mnohými rozprávkami a čarovnými príbehmi. Môžete sa tešiť na rozprávku o Pampúšikovi, či Pyšnej Princeznej.

Soboty však patria aj milovníkom filmov, kedy sa na námestí premietnu filmy ako: Román pre pokročilých, Dvojníci, Mamma Mia a ďalšie.

Nedele uzatvárajú týždeň promenádami, kedy sa vám predstavia: Jaroslav Dvorský, Tatiana Paľovčíková, Orchester Klasik Band, Slovak Tango, či Gizka Oňová a AT Band. Kompletný program nájdete TU.

Ako to vyzeralo na koncerte Richarda Müllera? Pozrite si priloženú galériu.

Nenechajte si ujsť dianie z celého Slovenska na portáli Dnes24.sk

Správy z Popradu a okolia:

Richard Müller otvoril Popradské kultúrne leto
6
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM