Iné športy

Popradskí karatisti na prestížnej medzinárodnej súťaži: Central karate klub s 10 medailami

V konkurencii viac ako 300 karatistov z troch krajín si karatisti z Central karate klub Poprad vybojovali desať medailí.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí karatisti na prestížnej medzinárodnej súťaži: Central karate klub s 10 medailami
10
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

9. marca sa v poľskom meste Zawadzkie uskutočnila prestížna medzinárodná súťaž v karate s názvom 25 turniej karate – Rada Regentów. V konkurencii okolo 300 karatistov z Poľska, Čiech a Slovenskej republiky si Central karate klub Poprad vybojoval 10 medailí, z toho jednu zlatú, šesť strieborných a tri bronzové.

„Súťaž bola zahájená skupinovým cvičením kata družstvá, kde si dievčatá z Centralu v zložení Sofia Kurucová, Alexandra Lajošová a Sára Rigová v kategórií dievčatá 9 rokov nenašli konkurenciu a suverénne si vybojovali zlato bez straty vlajky,“ uviedla Ivana Kucová z Central karate klub Poprad.

Ako ďalej dodala, súťaž pokračovala kategóriami kata jednotlivci, kde v najmladšej kategórii kata dievčatá 7 rokov a menej striebro získala Sára Rigová. V kategórii dievčat 8 rokov sa na treťom mieste umiestnila Alexandra Lajošová. Poslednú medailu v kategórii kata chlapci 9 rokov získal Matias Kaločao, ktorý získal striebornú medailu.

Záver súťaže patril športovým zápasom kumite. „V kategórii kumite dievčatá 8–9 rokov nad 30 kilogramov si ďalší bronz do zbierky vybojovala Alexandra Lajošová. V kategórii 8–9 ročných chlapcov do 30 kilogramov sa na druhom mieste umiestnil Marek Tropp. V tej istej kategórii, ale do 35 kilogramov sa taktiež na druhom mieste umiestnil Matas Kaločao,“ informovala Kucová s tým, že v kategórii kumite dievčatá 10–11 rokov do 40 kilogramov sa do finále prebojovala Lea Kucová a napokon vybojovala druhé miesto.

Ďalšie striebro si do Popradu odniesol Andrej Farkaš v kategórii kumite chlapci 10–11 rokov do 45 kilogramov a poslednú bronzovú medailu získal Adam Sedmák v kategórii kumite chlapci 10–11 rokov nad 45 kilogramov.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM