Simona Ivančáková Rôzne

Popradský vianočný jarmok a jeho lákadlá: 5 zaujímavých stánkov, ktoré upútali našu pozornosť

Ulicami námestia rozvoniava varené vínko a pečená klobáska. To je znamenie, že sa v Poprade začal tradičný vianočný jarmok. A práve na ňom samozrejme nájdete aj všakovaké zaujímavé stánky. Ktoré na mieste zaujali nás? Vybrali sme päticu z nich.

Ilustračný obrázok k článku Popradský vianočný jarmok a jeho lákadlá: 5 zaujímavých stánkov, ktoré upútali našu pozornosť
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Popradčanov aj návštevníkov nášho mesta na vianočnom jarmoku lákajú všakovaké zaujímavé stánky. Ktoré ale upútali našu pozornosť? Tu je rovná pätica z nich:

Pre tých čo milujú sladké

Najviac najmenších sladkostí, ktoré sa na trhoch na námestí nachádzajú, obsahuje stánok s cukríkmi. Jahodové, čokoládové, rumové, kokosové, ale aj s príchuťou slnečnice, sezamu či čili. Od tradičných cez tie menej známe chute. Pestrofarebné obaly, rôzne príchute a desiatky druhov na výber. To vám ponúka stánok s cukríkmi, ktorý nájdete priamo pod vežou Kostola sv. Egídia.

Výrobky z dreva

V zadnej časti námestia zas nájdete stánok, v ktorom sa nachádza množstvo drevených výrobkkov. Solničky a koreničky, vázy, varechy a naberačky či stojany na servítky. Ale aj varešky rôznych veľkostí a tvarov pre šikovné kuchárky. To všetko nájdete v stánku, ktorý je svojho druhu azda tým najväčším, ktorý sa na popradskom námestí nachádza.

Množstvo hrnčekov

Množstvo hrnčekov na predaj ponúka stánok v blízkosti parku pri Kine Tatran. Je potrebné dávať pozor, pretože hrnčeky sa môžu ľahko rozbiť, pretože sú vyrobené z keramiky. Nájdete na nich rôzne motívy, či už z rozprávok alebo z kresťanského života. Stačí si len vybrať ten, ktorý sa vám bude najviac páčiť. Možno ním spravíte niekomu radosť pod vianočným stromčekom.

Pre tých najmenších

Tento druh stánkov poteší najmä tých najmenších účastníkov jarmoku. Čo by to bol za vianočný jarmok, keby sa na ňom nenachádzala celá kopa balónov. Héliom naplnené balóny rôznych tvarov, veľkostí a najmä farieb potešia nielen deti, ale niekedy aj tých dospelých. Stánok s najväčším množstvom a najväčším výberom balónov sa nachádza v priestoroch medzi dvoma kostolmi.

Pochúťka z prírody

K zime často patria aj mnohé choroby, ktoré trápia mnohých ľudí. Preto sa nie je potrebné čudovať, že na jarmoku sa nájde aj stánok, ktorý svojim zákazníkom ponúka niečo na ich zdravie. Množstvo cesnaku, ktorý vás preventívne ochráni pred rôznymi chorobami je situovaný v parku neďaleko Kina Tatran.

Našli ste na vianočnom jarmoku aj vy stánok, ktorý sa vám páčil a bol niečím zaujímavý. Ak áno, tak nám dajte vedieť na poprad@global24.sk.

Čítajte viac:

Prvé FOTKY priamo z miesta, urobte si už teraz náladu: Vianočný jarmok v Poprade odštartoval!

Vianočný jarmok v Poprade vypukne už čochvíľa, vyberte si kam skočíte: Lákadlá, ktoré škoda nezažiť!

5 zaujímavých stánkov z popradského jarmoku v obrazoch
10
Galéria
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM