Simona Ivančáková Rôzne

Prvé FOTKY priamo z miesta, urobte si už teraz náladu: Vianočný jarmok v Poprade odštartoval!

Tradičný vianočný jarmok pod Tatrami je už v plnom prúde. Ulice Námestie sv. Egídia praskajú vo švíkoch. V ich priestoroch sa nachádzajú desiatky rôznych stánkov, ktoré k sebe lákajú návštevníkov. Prinášame vám prvé zábery priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Prvé FOTKY priamo z miesta, urobte si už teraz náladu: Vianočný jarmok v Poprade odštartoval!
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Pravá predvianočná atmosféra dorazila aj do Popradu. Od rána sa v uliciach mesta začali rozkladať stánky, ktoré vás počas troch dní budú lákať rôznym tovarom. K úplnej spokojnosti chýba pod Tatrami už len sneh.

Medovníky, pečené klobásky, vianočný punč, ale aj prútené košíky, medovina, teplé čiapky a rukavice či pestrofarebné balóny. To je len výber z množstva stánkov, ktoré sa na popradskom námestí nachádzajú. Jarmok ľudovo-umeleckej výroby je spojený s pečením tradičných oplátok a výroby vianočných pozdravov.

„Popradčania a návštevníci mesta sa môžu tešiť na čarovnú vianočnú atmosféru umocnenú nádhernou vianočnou výzdobou a remeselníkmi, ktorí svoje produkty vyrábajú aj priamo na mieste pred očami návštevníkov,“ uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Tento rok svoj tovar ponúkajú remeselníci a predajcovia v 180 stánkoch. Od dnešného dňa sa začal aj predaj živých rýb priamo z fontány, ktorý potrvá až do Vianoc.

Aj keď vianočný punč, varené vínko či živánska chutia najlepšie až večer, tak jarmok sa oplatí navštíviť aj skôr. O zábavu sa vám postará nielen bohatý kultúrny program, ale aj množstvo atrakcií, ktoré môžete na námestí stretnúť. Jednou z nich je aj starší pán z Poľska, ktorý všetkých prítomných pozýva, aby si vyskúšali chôdzu na choduliach. Stačí si len vybrať to, čo vás bude najviac zaujímať.

Prebiehajúcu atmosféru na XIII. ročníku Tradičného vianočného jarmoku v Poprade si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Čítajte tiež:

Vianočný jarmok v Poprade vypukne už čochvíľa, vyberte si kam skočíte: Lákadlá, ktoré škoda nezažiť!

Preteká našim mestom aj okresom, viete však o nej všetko? 5 zaujímavostí o rieke Poprad, o ktorých ste možno netušili

Dediny pod Tatrami v očakávaní ministerskej návštevy: Kaliňák ide odovzdávať automobily!

OBRAZOM: Vianočný jarmok v našom meste už víta prvých návštevníkov
38
Galéria
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM