Monika Vengrínová Rôzne

Priemyselný park v Matejovciach plánujú rozšíriť: Mesto prezradilo, že sa pracuje na príchode nových investorov!

Približne desať hektárov plochy, na ktorej sídli sedem firiem, by sa malo o zhruba rovnaký podiel rozšíriť. Priemyselný park v popradskej mestskej časti Matejovce by sa tak možno už budúci rok mal dočkať nových firiem, s ktorými by prišli i nové pracovné miesta.

Ilustračný obrázok k článku Priemyselný park v Matejovciach plánujú rozšíriť: Mesto prezradilo, že sa pracuje na príchode nových investorov!
Zdroj: TASR

„Máme požiadavku na rozšírenie priemyselného parku v Matejovciach, samozrejme, za určitých podmienok. Nakoľko totiž na vybudovanie terajšieho parku bol použitý nenávratný finančný príspevok, aby nevznikla neoprávnená pomoc, riešime tento prípad s ministerstvom hospodárstva. To nám vychádza v ústrety a myslím si, že sa nám to podarí doriešiť do úspešného konca,“ uviedol primátor mesta Poprad Jozef Švagerko.

Zaviazané na 15 rokov

Ako primátor dodal, mesto je aktuálne zaviazané na pätnásť rokov, čo sa využiteľnosti priemyselného parku týka. Rozšírenie by malo byť napojené na inžinierske siete, chodníky a cesty a aktuálne sa rieši klauzula zmluvy, aby noví majitelia neboli neoprávnene zvýhodnení.

Konkrétne firmy, ktoré by sa do rozšíreného priemyselného parku mali nasťahovať, však zatiaľ známe nie sú. V každom prípade by malo ísť o súkromných investorov a ako uviedol Švagerko, malo by ísť o tri veľké alebo niekoľko menších firiem, pričom, čo sa konkrétnej plochy týka, išlo by o rozšírenie o približne desať hektárov. Presne toľko má dnes súčasný priemyselný park, v ktorom aktuálne sídli sedem firiem.

„Pre mesto by malo toto rozšírenie prínos v rámci vzniku nových pracovných miest, ďalej rozšírenia firiem, ktoré by tu pôsobili a samozrejme, v rámci zvýšenia kvality života v Poprade. Určite by to bolo oživenie,“ vymenoval pozitíva plánovaného kroku primátor mesta s tým, že by bol rád, keby k nemu došlo už v budúcom roku.

Do priemyselného parku i Tatrakon

Momentálne je v riešení samotné územie, nakoľko pozemky nie sú mestské, ale majú hneď niekoľkých vlastníkov. Mesto preto celú situáciu koordinuje a podľa Švagerkových slov sa riešia aj ďalšie právne veci.

Ako primátor napokon dodal, do terajšieho parku by sa mala v priebehu budúceho roka sťahovať zo súčasných priestorov i firma Tatrakon. Podpísaná je zmena územného plánu a riešenie v rámci priemyselného par­ku.

„Budem rád, keď sa nám uvoľnia priestory, kde Tatrakon aktuálne sídli a na ktoré máme predkupné právo. Tento areál totiž susedí s centrom mesta a my by sme radi tento priestor oživili, sprístupnili v rámci prejazdu a možno v ňom aj vytvorili mestský park,“ uzavrel primátor.

Môže vás zaujímať:

Popradský primátor sa v zahraničí nechal inšpirovať zaujímavou ideou: Budeme si robiť fotky pri takomto nápise?

Popradčania môžu bezplatne využívať služby mediátora: Čo všetko majú takýmto spôsobom možnosť riešiť?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM