Monika Vengrínová Samospráva

Primátor sa stretáva pri káve s novinármi: Začínajú i stretnutia s občanmi

Primátor Popradu Jozef Švagerko je vo svojej funkcii už pol roka. Jeho cieľom a záujmom je do diania a rozhodovania v meste zapájať i samotných občanov. Preto sa rozhodol organizovať stretnutia s Popradčanmi vo všetkých mestských častiach. Okrem toho sa raz do mesiaca stretáva i s novinármi.

Ilustračný obrázok k článku Primátor sa stretáva pri káve s novinármi: Začínajú i stretnutia s občanmi
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Novinárska káva každý prvý pondelok v mesiaci vzišla z iniciatívy primátora. Prvé stretnutie s popradskými médiami sa konalo v máji v Mestskej informačnej kancelárii, kde sa hovorilo o novinkách nielen v MIK, ale i chystaných aktivitách v meste počas leta.

Stretnutí sa zúčastňujú aj viceprimátori a veľký priestor sa vyhradzuje práve otázkam regionálnych novinárov. „Je to preto, lebo vy ste tí, ktorí sú v teréne, vás sa ľudia pýtajú, vy viete vytiahnuť to, čo ľudí najviac zaujíma,“ odôvodnil samotné stretnutia a priestor pre novinárov primátor.

Jeho druhé stretnutie s regionálnymi médiami sa týkalo predovšetkým informácií o novinke v meste, ktorým je vláčik premávajúci po zákutiach Popradu. Ďalšou dôležitou témou boli stretnutia s občanmi, ktoré si primátor naplánoval na tento mesiac.

„Rozhodli sme sa prísť k občanom do všetkých mestských častí a verím, že z ich strany prídu konštruktívne riešenia. Mesto má pred sebou dve úlohy, ktoré musíme zvládnuť, pričom prvou je program sociálneho a hospodárskeho rozvoja a druhou územný plán mesta,“ vysvetlil témy plánovaných stretnutí s Popradčanmi Švagerko.

Na stretnutiach v mestských častiach, okrem Kvetnice, kde nie je miesto na stretnutie, pričom však obyvatelia ktorejkoľvek časti mesta môžu prísť na hociktoré z plánovaných stretnutí, sa Popradčania mesta môžu vyjadriť k rôznym problematikám. Dôležitý bude najmä územný plán mesta, v rámci ktorého Popradčania môžu predkladať zmeny. Tie by sa potom mali schvaľovať na októbrovom mestskom zastupiteľstve. „Pred nami sú štyri veľké výzvy, a to cintorín, Duklianske kasárne, Nám. sv. Egídia a čo s Popradom IV,“ uzavrel primátor.

Novinárska káva s primátorom
2
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM