Martin Sýkora Rôzne

Stovky motoriek na námestí: Motorkári symbolicky uzavreli cesty na zimu

Pod Tatrami sa v sobotu (13.10.) pálil benzín a rozdávali úsmevy na všetky svetové strany. Stovky silných strojov sa zišli na jednom mieste, aby skončili s letnou jazdeckou sezónou.

Ilustračný obrázok k článku Stovky motoriek na námestí: Motorkári symbolicky uzavreli cesty na zimu
5
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Motorkárov Spiša boli stovky

Hromadné motorkárske akcie majú pod Tatrami dlhoročnú tradíciu. Jedna z nich si postupne našla pevné miesto aj v popradskom kalendári. Spišská spolupráca priniesla veľkolepú motorkársku jazdu. „Mám veľkú radosť. Je pekné počasie a účasť nad naše očakávania,“ vyjadril spokojnosť Martin Soják z OZ Motorkári Spiša. Práve motoklub zo Spišskej Novej Vsi prišiel s myšlienkou spojiť na záver sezóny všetkých spišských motorkárov do jednej masívnej kolóny. „Dnes sme chceli zoskupiť motorkárov Spiša. Nie je to žiadna akcia celého východného alebo západného Slovenska, ani žiadneho konkrétneho mesta. Sme Spišiaci, preto symbolicky prechádzame všetkými spišskými mestami,“ dodal Soják, ku ktorému sa pridali aj motokluby New Riders Apocalypse z Popradu a Tatra Gang z Kežmarku. „Prvýkrát podujatie robíme ako Spišiaci, kde sú zahrnuté okresy Poprad, Levoča, Kežmarok a Spišská Nová Ves. Je tu približne 350 motoriek,“ doplnil Peter Moravec z kežmarského Tatra Gangu.

Zdroj: Dnes24.sk

Nie sme pretekári, sme kamaráti

Motorkári na námestiach v Spišskej Novej Vsi aj v Poprade hodnotili už uplynulú jazdeckú sezónu – tohtoročná im mimoriadne priala.„Celá jazdecká sezóna bola veľmi dobrá. Počasie nám prialo a vďaka Bohu nemali sme žiadne úrazy,“ konštatoval člen popradského klubu Tomáš Dzuriak, ktorý na spoločné akcie nedá dopustiť. „Vždy keď sa spolu stretneme, tak sa porozprávame, dáme si kávu. Keď sme niekde dlhšie, je čas aj na pivo a debaty nielen o motorkách,“ vysvetlil viceprezident New Riders Apocalypse. Podtatranskí motorkári sa môžu pochváliť aj niektorými zaujímavosťami, s ktorými sa nestretávajú všetci slovenskí jazdci.

„My spod Tatier sa stretávame so špecifickými problémami. Napríklad ráno je málo stupňov, ale vieme sa prispôsobiť,“ povedal Peter Moravec.

Jazdenie je ako droga. Kto jej raz prepadne, ťažko sa mu odvyká. Jazda v kolóne však nie je bežnou cestnou záležitosťou. „Kolónová jazda je možno nudná, ale ide o to stretnúť sa. Sme jedna rodina. Nie sme len individuálni jazdci, ani pretekári. V prvom rade sme kamaráti,“ dal na pravú mieru postavenie motorkárov Soják. Kto raz jazdí, je pravdepodobné, že na svoju stranu dostane aj členov rodiny – je to prirodzené a často aj krásne. „Nielen my, čo jazdíme, ale aj naše ženy, priateľky a deti máme spolu rôzne akcie,“ vysvetlil Dzuriak, ktorý so svojim kamarátmi zo spišských motoklubov plánuje ďalšie projekty. Tešiť by sme sa mali na Mikulášsku jazdu a po zime na veľkolepé otvorenie novej letnej motorkárskej sezóny.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM