Správy

Tatry sa postupne vyľudňujú: Niektoré odberové miesta pozastavujú svoju činnosť

Niektoré odberové miesta vo Vysokých Tatrách pristúpili k zmenám svojej prevádzky.

Ilustračný obrázok k článku Tatry sa postupne vyľudňujú: Niektoré odberové miesta pozastavujú svoju činnosť
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Situácia sa neustále mení. Niektoré odberové miesta už nefungujú. Dôvodom je zatvorenie lyžiarskych stredísk, zákaz cestovania mimo okresov, čím došlo k rapídne zníženému počtu návštevníkov Tatier. Informovali o tom z Tatranskej informačnej kancelárie Tatranská Lomnica.

Ako ďalej priblížili, svoju činnosť od utorka (5. 1.) až do odvolania pozastavujú mobilné odberové miesta (MOM) zriadené TMR – pri hoteli Slovakia v Tatranskej Lomnici a za ubytovňou SHB na Štrbskom Plese. Tiež sa ruší MOM v obci Ždiar.

V prípade záujmu sa však ľudia vo Vysokých Tatrách môžu dať otestovať na Štrbskom Plese v Tatranskej lekárni, v Tatranskej Štrbe a Tatranskej Lomnici pod terasou hotela Lomnica. „MOM Tatranská lekáreň na Štrbskom Plese bude naďalej v štandardnej prevádzke aj počas štátneho sviatku 6. januára a do konca týždňa – do nedele (10. 1.),“ uviedli to z Tatranskej informačnej kancelárie. Od 12. januára sa podľa nich prevádzková doba testovaní plánuje skrátiť, no informácie budú ešte spresnené.

Bezplatné antigénové testovacie miesta sú k dispozícii v meste Poprad. Presný aktualizovaný zoznam je možné nájsť na stránke tatry.sk/covid. Ako doplnili z Tatranskej informačnej kancelárie, ku zmene taktiež došlo na MOM Nemocnice Poprad, kde je nutné sa na vyšetrenie vopred objednať.

COVID zima v Tatrách:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM