Šport

Unikátna športová olympiáda: Zúčastňuje sa jej vyše osemsto popradských žiakov

Športová olympiáda mesta Poprad je slovenským unikátom. Trvá dva dni, zúčastňuje sa jej viac ako osemsto žiakov a patrí k vrcholným športovým podujatiam v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Unikátna športová olympiáda: Zúčastňuje sa jej vyše osemsto popradských žiakov
Zdroj: TASR

Beh na lyžiach, bowling, rýchlokorčuľovanie, sánkovanie, snowboard a obrovský slalom. Dva dni a štyri lokality. Taká je Športová olympiáda mesta Poprad (ŠOMP), ktorá je jedným z vrcholových športových podujatí organizovaných mestom Poprad.

Atraktívna olympiáda je slovenským unikátom, pretože Poprad je jediným mestom, ktoré takúto akciu realizuje už po 24.-krát. Jej hlavným cieľom je, aby sa žiaci hýbali, športovali a zdravo sa vyvíjali.

„Zimnej časti sa zúčastňujú žiaci všetkých popradských základných škôl bez ohľadu na zriaďovateľa a osemročných gymnázií. Spolu je to vyše 800 žiakov, a to už je naozaj masová akcia,“ uviedla Edita Pilárová, vedúca odboru školstva, mládeže a športu mesta Poprad.

ŠOMP sa koná v dňoch 29. a 30. januára a podobne, ako vlani, sa odohráva na športoviskách vo Vysokých Tatrách, na zimnom štadióne v Poprade, v bowlingovom centre a na svahoch Snowparku Lučivná.

foto: ilustračné

Vo videu si môžete pozrieť, ako si deti v Poprade užívali zmrzlinovú párty na ľade.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM