Martin Sýkora Šport

V Poprade nielen obľúbená klasika: V Športovej olympiády detí aj cyklistika

Športová olympiáda detí a mládeže mesta Poprad (ŠOMP) sľubuje i tentoraz množstvo prekvapení. Záštitu nad jej dvadsiatym tretím ročníkom prevzal Olympijský klub Vysoké Tatry.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade nielen obľúbená klasika: V Športovej olympiády detí aj cyklistika
5
Galéria

Pribudla cyklistika

Športová olympiáda detí a mládeže mesta Poprad (ŠOMP) sľubuje i tentoraz množstvo prekvapení. Záštitu nad jej 23. ročníkom, ktorý štartuje v utorok (22.5.), prevzal Olympijský klub Vysoké Tatry. „Aj v tomto roku čaká popradských školákov celý rad rôznych športov. Do tejto rodiny navyše v letnej časti priberáme cyklistiku, čo je po futbale druhá najmasovejšia pohybová aktivita na svete,“ ozrejmil referent mládeže a športu a zároveň koordinátor ŠOMP Peter Procházka.

Športové vzory máme

Zaradenie cyklistiky do programu detskej olympiády plánoval magistrát mesta už vlani, keďže cyklistika je momentálne na Slovensku, najmä vďaka Petrovi Saganovi, na vzostupe. „Očakávame, že si získa popradskú mládež. Dopomôcť by k tomu mohli bývalí vynikajúci slovenskí reprezentanti združení v Olympijskom klube Vysoké Tatry. Veríme, že osobnou účasťou na športoviskách motivujú deti k pohybu,“ dodal Procházka.

Súťažiť budú aj škôlkari

Trojtýždňový maratón štartuje v utorok futbalom a vyvrcholí 5. júna tenisom. Okrem toho je na programe mixvolejbal a kráľovná všetkých športov – atletika. Do súťaží sa zapoja tiež najmenší, keďže pre deti z materských škôl chystajú organizátori samostatnú olympiádu. „Celkovo za touto akciou hľadajme množstvo zanietených ľudí a partnerov. Aj touto cestou sa im preto chceme poďakovať,“ uzavrel Procházka.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM