Simona Ivančáková Rôzne

Vianoce v popradskom psom útulku? Pracovníci zažili nádherné dojatie, takto krásne sa zachovali ľudia!

Vianočné podujatie v mestskom útulku dopadlo nad všetky očakávania. Pracovníci čelili prekvapeniu aj dojatiu. Takto krásne sa zachovali ľudia!

Ilustračný obrázok k článku Vianoce v popradskom psom útulku? Pracovníci zažili nádherné dojatie, takto krásne sa zachovali ľudia!
Zdroj: Mesto Poprad

Tradičná akcia venovaná podpore Mestského útulku pre psy v Poprade prekonala všetky očakávania. Podujatie Vianoce a opustené psíky navštívilo v priebehu troch hodín podľa viacerých odhadov takmer 300 malých i veľkých návštevníkov, ktorí pod vianočným stromčekom nechali pre obyvateľov útulku obrovské množstvo darčekov.

Zažili dojatie

„Od dobrých ľudí sme dostali 150 kg kvalitných granúl, takmer 100 psích konzerv, deky, koberce, hračky, piškóty, nechýbalo dokonca ani oblečenie pre psíkov. Boli sme prekvapení a dojatí množstvom ľudí, ktorí si našli cestu k nám a urobili psíkom pekné Vianoce. Jedného psíka si počas akcie dokonca vzali domov noví majitelia, ďalší odcestoval do dočasnej opatery. Niektorí psíkovia sú zas rezervovaní a do nových domovov by mali vycestovať už v najbližších dňoch," informovala Viktória Páperaková z mestského útulku.

Okrem možnosti vyvenčiť psíkov z útulku potešili návštevníkov podujatia zaujímavými ukážkami poslušnosti a agility partneri, ktorí pomáhajú s výcvikom psov v útulku – Športový a kynologický klub Canislog v Poprade a AK Kamzik. Pre účastníkov podujatia bol po prvý krát zabezpečený stan s teplým čajom a vianočným občerstvením, na príjazdovej komunikácii zabezpečovala organizáciu dopravy mestská polícia.

V útulku sa nachádzajú desiatky psíkov

Celkovo je v útulku a v zabezpečených dočasných opaterách umiestnených 39 psíkov hľadajúcich nový domov. Bližšie podrobnosti o jednotlivých obyvateľoch útulku ako aj detaily možností ich adopcie nájdu záujemcovia na webových stránkach mesta Poprad a na facebookovom profile útulku.

Mestský útulok pre psy v Poprade prevzalo do svojej správy mesto Poprad ako súčasť komplexnej koncepcie chovu psov v meste od 1.9.2015. Samos­práva zároveň vyhlásila dobrovoľnú finančnú zbierku na spolufinancovanie nákladov spojených s prevádzkovaním útulku. Prostredníctvom vyškolených pracovníkov mestskej polície mesto tiež zriadilo aj odchytovú službu.

Čítajte tiež:

Silný príbeh o zachránenom ochrnutom šteniatku z osady: Teyko chcel tak žiť, že zabojoval zo všetkých síl

Aj takýto ples zažije Poprad: Mladí to v našom meste roztočia so škraboškami!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM